Ingredience 300 g listového špenátu 300 g bulvového celeru 1 malá brambora 1 lžíce másla 1 velká cibule 1,2 l vody nebo slabého zeleninového vývaru 1 stroužek česneku sůl mletý pepř muškátový oříšek kysaná smetana nebo jogurt na ozdobu |
Příprava V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme k němu pokrájenou cibuli, po chvíli i rozdrcený česnek a několik minut restujeme. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer, bramboru a nakonec nahrubou překrájené listy špenátu. Zalejeme cca 1,2 l vody nebo vývaru, přidáme sůl a špetku mletého pepře a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Polévku pak do hladka rozmixujeme ponorným mixérem, znovu trochu prohřejeme, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a na talíři ozdobíme kysanou smetanou nebo jogurtem. Můžeme podávat s opečenou celozrnnou bagetkou. |
Chcete o celeru vědět víc? Přečtěte si o jeho vlivu na naše zdraví i o tom, jak ho pěstovat:
Celeru si vážili již ve starověku
Špenát chutná skvěle i v kombinaci s řapíkatým celerem. Vyzkoušejte tento recept:
Kuřecí na tymiánu se špenátem a polentou
Celeru si vážili již ve starověku
Špenát chutná skvěle i v kombinaci s řapíkatým celerem. Vyzkoušejte tento recept:
Kuřecí na tymiánu se špenátem a polentou