Krbový ventilátor Intellivent® 2.0 Celsius fy Fresh: Maximální využití tepla z krbových vložek

Máte doma krbovou vložku nebo kamna? Chcete teplo z nich maximálně využít tak, aby bylo rovnoměrně rozváděno po celém domě? Elegantním řešením je odtahový ventilátor Intellivent® 2.0 Celsius s vestavěným termostatem a regulátorem otáček, který navíc i snadno vyvětrá místnosti bez oken.

Ventilátor Intellivent® 2.0 Celsius rovnoměrně rozvádí teplo z krbové vložky či kamen po celém domě, jednoduše se instaluje (nabízí i možnost povrchové instalace), má tichý provoz a v případě potřeby jej snadno vyčistíte. Intellivent® 2.0 Celsius představuje druhou generaci unikátního  ventilátoru pro přenos teplého vzduchu s dokonalejšími funkcemi  a nižší hlučností. Chytré řešení umožňuje velmi snadné vyjmutí vrtule ventilátoru pro zajištění čištění.

Intellivent® 2.0 Celsius je k dispozici pouze v jednom dizajnu se všemi potřebnými funkcemi. Není zapotřebí externího vypínače pro odpojení ventilátoru od el. sítě. Standardně vestavěný  vypínač,  čtyři průchody pro přívodní el. kabel a předvrtané fixační otvory šetří nejen peníze a čas, ale současně umožňují velmi flexibilní instalaci (strop, stěna apod.).

První ventilátor se zabudovaným termostatem
Velká  většina domů je v současné době vybavena krbovými vložkami nebo kamny. Jejich využití je čistě pragmatické (obyvatelé s ním vytápějí dům), nebo pouze pro zpříjemnění atmosféry. Prakticky jakékoliv použití tohoto zdroje tepla přináší nárůst teploty v jeho blízkosti. Zde se nejlépe uplatní právě Intellivent® 2.0 Celsius – ventilátor s vestavěným termostatem a regulátorem otáček. Uživatel si  na základě zkušeností a požadavků sám zvolí, jakou chce mít maximální teplotu v okolí zdroje tepla.

Na řídícím panelu nastavíte velmi jednoduchým způsobem spouštěcí teplotu, při které má být Intellivent® 2.0 Celsius uveden do provozu. Současně si můžete nastavit teplotní rozsah a  otáčky ventilátoru pro dosažení optimálního průtoku vzduchu v závislosti na velikosti místnosti a tepelného výkonu krbové vložky.

Celsius Rozvádí teplo po domě i temperuje
Možnost nastavení teplotního rozsahu znamená, že pokud teplota v okolí krbové vložky klesne pod stanovenou hranici, ventilátor se automaticky vypne, aby nedocházelo k dalšímu ochlazování místnosti. Prostřednictvím barevných diod dostáváte informace o okamžitém provozním stavu ventilátoru.

Tímto velmi elegantním řešením maximálně možným způsobem využijete teplo od krbové vložky nebo kamen a současně docílíte rovnoměrné teploty v sousedících obytných místnostech domu. Hladina hluku 22 dB je prakticky neslyšitelná a provoz ventilátoru vás nebude rušit ani při sledování televize či čtení oblíbené knihy.

Další využití ventilátoru může být například při temperování místností, ve kterých je stavebně a technologicky obtížné instalovat jiný zdroj tepla, nebo například odvod tepla z přehřátých zimních zahrad a podobně.

Ventilátor Intellivent® 2.0 Celsius vyvětrá místnosti bez oken
Vzhledem k tomu, že tento krbový ventilátor může pracovat i v nepřetržitém provozu při nastavitelných otáčkách (teplotní snímač je vyřazen z provozu), je možné využít Intellivent® 2.0 Celsius i na větrání prostor, kde není žádné okno či jiný stavební otvor.

Krbový ventilátor fy Fresh se snadno instaluje a čistí
Intellivent® 2.0 Celsius je nyní vybaven jednoduše odnímatelnou vrtulí pro snadné čištění. Jednoduchým “vycvaknutím” můžete vrtuli vyjmout z uložení na krytu motoru.  Tím máte zajištěný snadný přístup nejen k vrtuli a motoru, ale současně i k odtahovému potrubí.

Nízkonapěťový motor v kombinaci s extrémně tichými ložisky zajišťuje životnost ventilátoru cca 60 000 provozních hodin.  Při provozu je ventilátor prakticky neslyšitelný a uživatel si v podstatě ani nepovšimne, že je ventilátor v chodu.

Funkce ventilátoru jsou nastavitelné na řídicím panelu. Po připojení k el. síti proběhne auto test jak motoru, tak i ventilátoru, který je signalizován rozsvícením všech LED současně. Tlačítka na řídicím panelu vydrží minimálně milion stlačení.

Maximální provozní teplota je 50 °C, což plně odpovídá i hygienickému hledisku na maximální teplotu vzduchu. Při vyšších teplotách dochází k přepalování částic ve vzduchu a tím i k nežádoucím vlivům na lidské zdraví.

K ventilátoru je dodávána celá řada doplňků (modulární potrubí, vnitřní mřížky, krycí podložky apod.), které usnadňují a podstatným způsobem urychlují instalaci.

Intellivent® 2.0 Celsius je přednostně určen k instalaci  na stěnu nebo do stropu. Součástí balení jsou adaptéry  do vzduchových potrubí o průměru 100 mm a 125 mm. Pokud ovšem není možnost tohoto připojení a máte k dispozici odtahové potrubí menší než 100 mm, nebo se odtahové potrubí zatáčí hned za otvorem, můžete instalovat ventilátor na povrch.

Intellivent® 2.0 Celsius představuje novou éru v návrhářské a funkční tvořivosti. Tím byla získána hloubková probarvenost předního krytu povrchu, která je velmi estetická a v dokonalé harmonii s dalšími doplňky každé moderní místnosti. Přední kryty jsou dodávány v různých barevných provedeních, aby vhodně doplňovaly ostatní zařízení. Viditelné lopatky ventilátoru nejen propůjčí vzhled ve stylu retro, ale současně i zabezpečí velmi nízkou hladinu hluku.
14.11.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444