Krása a klid z Himaláje

Jedním z ideálních dárků, který každého obdarovaného potěší na první pohled, je lampa z krystalické soli. Příměsi manganu, železa a vápníku způsobují nenapodobitelná zabarvení v nádherných žluto-oranžových, červených a tmavě červených odstínech. Solné lampy však nevyzařují jen nesporný půvab. Protože přírodní materiál, ze kterého jsou vyrobeny, vznikl před 250 miliony let, když vyschla moře na dnešním území Himaláje, působí jako přírodní ionizátor vzduchu.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Když tedy solnou lampu pomocí čajové svíčky rozsvítíte, vězte, že získáte mnohem víc než příjemný pohled na její jemně blikotající světlo, jedinečné zabarvení a mihotavou hru stínů v jejím okolí. Vyzařováním záporně nabitých iontů lampa působí proti nezdravě zvýšené koncentraci kladně nabitých iontů, která nás obklopuje, ať způsobena celkovým znečištěním ovzduší, ve kterém žijeme, kouřem z cigaret nebo neustálou přítomností elektrických spotřebičů a elektroniky.
Solné krystaly mají pozitivní účinky na dýchací cesty, oběhový systém, zlepšují imunitu, zklidňují a působí účinně proti nespavosti. Příznivci Feng Shui, nauky o vyváženém přístupu k tvorbě životního prostředí, doporučují solné lampy jako vhodný doplněk do našich obývacích prostorů, do pracoven - zejména těch vybavených počítačem a monitorem, do ložnic, dětských pokojů a do míst určených k relaxaci - k masáži nebo koupeli. Zde všude může lampa z krystalické soli svým vzhledem i terapeutickými účinky přispět ke zlepšení atmosféry.
Jedním z prodejců solných lamp u nás je např. brněnská rodinná firma KoRoS, která vznikla před deseti lety se záměrem uspokojit narůstající okruh lidí se zájmem o zdravou výživu. V současné době se firma zaměřuje také na dovoz solných krystalů z Himálaje a ekosenzitivní produkty pro vytváření lepšího životního prostředí. Své prodejny má v Domě pánů z Lipé a na Pekařské ulici. Její solné lampy však v tomto předvánočním čase najdete i na Vánočních trzích na brněnském výstavišti (v přízemí pavilónu E) nebo na Vánočních trzích na brněnském náměstí Svobody.
17.12.2003 | Svatava Morávková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444