Koupíte si raději drahý televizor, nebo preferujete zdravý spánek?

Také patříte mezi ty, kteří si jednou za dva tři roky koupí chytřejší mobil, za pět let modernější televizi, ale investovat stejnou částku do matrace vám přijde zbytečné? A přemýšleli jste někdy nad tím, kolik času strávíte před televizní obrazovkou a kolik v posteli?

Ročně prospíme až tři tisíce hodin, to je zhruba jedna třetina života strávená v posteli. Neexistuje žádný jiný výrobek, kterého bychom se každý den osm hodin 365 dní v roce přímo naším tělem dotýkali. Během spánku naše tělo čerpá nové síly, shromažďuje energii na další den a regenerují svaly i klouby. Ale málo lidí si uvědomuje, že právě vhodná matrace má stěžejní vliv na to, jak hluboký bude náš spánek a nakolik se budeme cítit po probuzení odpočinutí.

Televizor vás bolesti zad nezbaví
„Někteří lidé se dnes více soustředí na efekt – na předměty, které jsou vidět – auto, televize, obývací pokoj, mobil. A na matraci šetří, protože matrace je „schovaná v ložnici“. Neuvědomují si, že kvalitní matrace zajistí dokonalou spánkovou regeneraci těla i mozku, odstraní bolesti páteře, svalů a kloubů a pomáhá léčit řadu dalších problémů. Naopak nekvalitní matrace zdravotní problémy ještě zhoršuje. Takoví lidé ušetří na matraci a ráno berou léky proti bolesti,“ vysvětluje František Hlaváč z italské společnosti Magniflex, která je světovým lídrem v oblasti produktů pro zdravý spánek již padesát let.

Pokud se často budíte s bolestí zad, vstáváte nevyspalí a podráždění, měli byste se zamyslet nad tím, na čem spíte. Jednou za osm let se vám vyplatí věnovat pozornost výběru kvalitní matrace. To je totiž doba, po které lékaři doporučují matraci z hygienického hlediska vyměnit.

Noc kvalitního spánku jen za čtyři koruny
„Matrace Magniflex s naší patentovanou paměťovou a studenou pěnou jsou certifikovány jako zdravotní produkty první kategorie, tzv. Medical device class 1. Jedná se o nejvyšší zdravotní certifikace v rámci EU. Matrace s touto certifikací v rozměru 90x200 stojí od deseti tisíc korun výše. Zvažte jednoduchou ekonomickou kalkulaci. Předpokládejme, že klient bude matraci používat osm let, což je naše standardní záruční doba, potom za jednu noc kvalitního spánku zaplatí méně než čtyři koruny. Propočtěte si, kolik je náklad u levné matrace, kterou za rok proležíte a zjistíte, že kvalita není drahá,“ říká František Hlaváč.

Investice do kvalitní matrace je investicí do Vašeho zdraví. Porovnejte, kolik zaplatíte za mobil, který vyměníte po dvou letech. Pět, deset, patnáct tisíc? A za televizi, kterou vyměníte po pěti letech. Deset, dvacet, třicet tisíc? Která investice je pro Váš život důležitější?

Kde koupit matraci
S výběrem nové matrace nespěchejte a nakupujte pouze ve specializovaných prodejnách, jako jsou studia zdravého spaní a matracové showroomy, kde máte možnost si výrobky vyzkoušet.

Navštivte showroom Magniflex v pražském Karlíně s největším výběrem italských matrací ve střední Evropě, nebo síť specializovaných partnerů a vyškolený personál vám ochotně poskytne odborné poradenství a vybere s vámi tu pravou matraci pro vás.

Na podzim můžete vyzkoušet matrace Magniflex a odborné poradenství na veletrzích v pražských Letňanech. Od 18. do 22. 9. 2012 navštivte stánek 5D14 v hale 5 na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH. O několik týdnů později pak hledejte inspiraci na veletrhu nábytku, interiérů a designu FOR INTERIOR ve dnech 4. - 7. 10. 2012 opět v hale 5, stánek 5D10. V rámci obou veletrhů máte možnost využít speciální veletržní slevu 20 % na nákup matrací Magniflex.

Více na www.magniflex.cz.

14.09.2012

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444