Kotlíkové dotace: SETOP ví, jak na to

Dosloužil vám váš starý kotel a nemáte peníze na nový? Kontaktujte firmu Setop, která vám pomůže s vyřízením žádosti o dotaci na výměnu kotle. Díky využití kotlíkové dotace totiž můžete získat od státu finanční příspěvek na kotel nový.

Kdo může žádat o dotaci na výměnu kotle?


Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo výzvu na výměnu zastaralých kotlů v domácnostech, které výrazným způsobem znečišťují ovzduší v ČR, za nové, podporované nízkoemisní zdroje, včetně automatických kotlů na uhlí a dřevní pelety. Výše financování kotlíkové dotace činí 3 miliardy korun. Oprávněným žadatelem je fyzická osoba, která má ve vlastnictví rodinný dům určený pro bydlení nebo bytový dům o maximálním počtu 3 bytových jednotek. Podmínkou je, aby byl dům vytápěn kotlem na tuhá paliva s ručním přikládáním napojeným na otopnou soustavu a komín. Žadateli kotlíkové dotace mohou být i společní majitelé takového objektu, například manželé. V tomto případě žádost podává jeden z nich a druhý z manželů musí dát písemný souhlas s podáním žádosti a nákupem nového kotle.

S čím vším vám firma Setop při žádosti o kotlíkovou dotaci pomůže?


Společnost Setop s.r.o. vám poradí s vyřízením kotlíkové dotace v oblasti Jihomoravského kraje. Zároveň je autorizovanou osobou pro montáž v akci Kotlíková dotace a Zelená úsporám. Oddělení technické podpory prodeje firmy Setop je tvořeno odbornými pracovníky, kteří jsou soustavně vzděláváni a proškolování, rádi vám poradí a pomohou s vyřízením kotlíkové dotace. Ověří, zda splňujete podmínky pro obdržení státní dotace, poradí vám s výběrem vhodného tepelného zdroje a pomůžou vám vyřídit žádost o dotace včetně získání průkazu energetické náročnosti budovy, či návrhu mikroenergetických opatření.

Co vše je potřeba doložit za dokumenty k vyřízení dotace?


Každý kraj má svoji vlastní vzorovou žádost o dotaci. Tyto žádosti budou zveřejňovány postupně podle výzev jednotlivých krajů na internetových stránkách krajských úřadů. Mezi základní dokumenty požadované k podání žádosti o dotaci patří: průkaz energetické náročnosti budovy PENB zpracovaný dle vyhlášky č. 78/2013 Sb.,o energetické náročnosti budovy, který prokazuje splněni požadavku na klasifikační třídu energetické náročnosti budovy „C“ – úsporná pro ukazatel celkově dodané energie nebo celkově primární neobnovitelné energie anebo průměrného součinitele prostupu tepla. Tento průkaz lze nahradit mikroenergetickými opatřeními vedoucích ke snížení energetické náročnosti budovy. K vyřízení kotlíkové dotace je dále potřeba fotodokumentace stávajícího kotle, písemný souhlas spoluvlastníků domu a písemný souhlas vlastníka pozemku.

Pomoc s výběrem vhodného zdroje vytápění a jeho odborná montáž


Firma SETOP vám poradí s výběrem vhodného zdroje vytápění ze seznamu produktů uvedených v podmínkách kotlíkové dotace a zajistí také odbornou montáž zdroje vytápění včetně servisu. V případě vašeho zájmu o kotlíkovou dotaci se obraťte na odborníky ze společnosti SETOP.
19.01.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444