Konvektory od českého výrobce MINIB se úspěšně prodávají i ve světě

Vytápění je věčné téma. Alfou a omegou jsou nízké provozní náklady, příjemná pořizovací cena topného systému a v neposlední řadě také stoupající nároky na vzhled. Všechny tyto vlastnosti mají konvektory – moderní otopná tělesa, která postupně nahrazují zastaralé a neefektivní radiátory.

Dnes se zaměříme na topná tělesa, která vyrábí česká společnost MINIB. Ta patří k nejvýznamnějším evropským producentům, své výrobky exportuje do více než třiceti zemí po celém světě. O produkty Minib je zájem dokonce i za mořem, a to díky zvýšenému důrazu na estetiku a technické provedení.

Teplovzdušné vytápění ve více než 70 variantách
Teplovzdušné vytápění v současnosti zažívá opravdu velký vzrůst obliby. Jedná se o efektivní způsob vytápění s minimální spotřebou vody a rychlým ohřevem vzduchu. Konvektory dokáží ohřívat vzduch, který proudí skrze jejich konstrukci, a ohřátý jej posílat zpět do místnosti. Vyráběny jsou s ventilátorem i bez něj. Všechny modely a typy konvektorů Minib zaručují vysokou účinnost. V současné době činí sortiment konvektorů Minib více než 70 různých typů konvektorů pro teplovzdušné vytápění. Nabídka je tedy opravdu široká a je určena pro různé typy staveb. Na své si přijdou vlastníci bytů, rodinných domů, kanceláří i komerčních objektů. 
Mezi nejvyužívanější modely patří podlahové konvektory
V současnosti patří k nejoblíbenějších druhům otopných těles podlahové konvektory. Ty se využivají v novostavbách nebo při důkladných rekonstrukcích stávajících objektů. Pro jejich instalaci je nutný zásah do podlahy, konstrukce otopných těles je totiž ukryta pod povrchem podlahy. V jedné rovině s podlahovou krytinou je pak jen mřížka konvektoru. Minib nabízí podlahové konvektory s ventilátorem i bez něj. Všechny typy se vyznačují vysokým výkonem, rychlou reakční dobou a samozřejmě i rychlým ohřevem.

Konvektory samostojné, na stěnu i atypické
Jako specializovaný výrobce otopných těles má Minib v nabídce mnoho dalších druhů konvektorů. Například samostojné konvektory, které naopak pro svou realizaci nevyžadují žádný stavební zásah. Mohou být postaveny a zapojeny kdekoliv, nejčastějším místem je ale prostor pod okny. Dalším typem konvektorů Minib jsou nástěnné konvektory. Ty se instalují na stěnu a jejich výhodou je fakt, že mohou být zavěšeny v libovolné výšce. 
 
Novinky
Společnost MINIB představuje nové konvektory v revolučním designu - konvektor Coil-SD a Coil-ND. Kromě designu mají tyto konvektory nejen vysoký výkon, ale i nízkou spotřebu elektrické energie. Další důležitou vlastností je, že se jedná o rychle reagující otopná tělesa, která vytápí i při vypnutém ventilátoru. Čelní deska je z nerezu kartáčovaná nebo lakovaná do vysokého lesku a vsazená do rámu z masivního dřeva (jasan, dub).

O kvalitách společnosti Minib
Společnosti Minib je držitelem certifikátu ISO 9001:2009 a mnoha užitných vzorů a patentů. Všechny výrobky jsou testovány v akreditované zkušební komoře. Firma Minib se systematicky věnuje zejména oblasti inovací výroby, modernizaci technologií a vlastnímu vývoji. Je si totiž velmi dobře vědoma, že jedině neustálý vývoj ji dokáže udržet na předních pozicích trhu a pokud by polevila, její náskok na konkurenci by byl pryč. Právě proto investuje nemalou část svých zisků do výzkumu, vývoje, technického zařízení a především pracovníků, aby zajistila dlouhodobý úspěšný rozvoj společnosti.
29.01.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444