Konference Regenerace měst 2008 - Lidé a místa

Tato mezinárodní akce s koná pod záštitou Hlavního města Prahy, ve dnech 3. a 4. dubna 2008, v prostorách Magistrátu hlavního města Prahy.

Hlavními tématy letošního ročníku budou zejména: Udržitelný rozvoj měst a obcí, regenerace brownfieldů, financování rozvojových a regeneračních projektů, architektura a urbanismus, zapojení obyvatel měst do procesu obnovy a rozvoje, municipální a regionální plánování, atd. Pokusíme se rovněž zodpovědět otázku, co dělá město dobrým místem pro život, proč se někdě žije lépe než jinde, a jak zachovat genius loci starých měst v moderní době.

O své zkušenosti se rozdělí zástupci několika evropských měst, která věnují regenerační problematice velkou pozornost - Vídně, Londýna, Sheffieldu, Wakefieldu, Utrechtu, aj.

Součástí akce bude i exkurse do pražského Karlína - čtvrti, která po ničivé povodni v r. 2002 získává novu, výjimečnou tvář. Exkursi doplní zasvěcený výklad Milorada Miško Miškoviče, obchodního ředitele uznávané developerské firmy Real Estate Karlin Group Serge Borensteina.

Téma konference je vysoce aktuální - i díky tomu bude tato akce mimořádně dobře obsazená; vystoupí na ní mj.:

Václav Cílek, spisovatel, filosof, ředitel Geologického ústavu AV ČR
Eva Jiřičná, světově uznávaná architektka a urbanistka
František Pelc, náměstek ministra životního prostředí
Martin Langmajer, radní Hl. m. Prahy, zodpovědný za územní rozvoj
John Foster, město Wakefield, Velká Británie
Alexandra Rudyšarová, ředitelka agentury CzechIvest
Martijn Kanters, ředitel DTZ ČR
Vladimír Bílý, ředitel Gleeds CŘ
David Joy, London and Continental Station Properties, Velká Británie
Martin Mulder, ředitel pro regeneraci, město Utrecht, Nizozemí
Dan Sequerra, Sheffield Cultural Industries Quarter, Velká Británie
Rudolf Zunke, ředitel odboru plánování, město Vídeň
Zuzana Fifbichová, obchodní ředitelka, RAVEN EU Advisory
Klára Dostálová, ředitelka, Centrum evropského plánování HK
Ilona Žišková - Vágnerová, zástupkyně starosty Mikulova
Vesselin Barliev, ředitel Tesco ČR
Ivana Bursíková, ředitelka Agora CE

a další....

Konferenci dále zaštítilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a mezinárodní asociace pro regeneraci měst INTA, spolupořádateli jsou mezinárodní organizace International Regeneration a European Renaissance.

Plný program konference, registraci a další informace naleznete na webu konference.
17.03.2008

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444