Komíny nové generace

Jestliže plánujete stavbu nového domu, v rámci výběru stavebního materiálu a hodnocení technických parametrů se také budete muset zabývat otázkou bezpečného komína. Na brněnském veletrhu IBF jsme navštívili společnost CJ Blok, abychom se seznámili s novou generací komínových systémů.

S důrazem na inovativnost

Během několika let firma CJ Blok zlepšila technické parametry komínových plášťů, a tak svým zákazníkům nyní může představit komíny druhé a třetí generace

Komínový plášť druhé generace je vyroben z keramzitobetonových tvárnic, které se vyznačují velmi nízkou hmotností a vysokou tepelnou izolací, zatímco vnitřní vrstvu tvoří kyselinovzdorné keramické vložky a minerální izolace. 

Další vývoj přinesl novou produktovou řadu komínových plášťů, kterou společnost CJ Blok představila i na veletrhu IBF v Brně. Komínový systém třetí generace s použitím nového pláště je už bez minerální izolace, uvnitř je pouze kyselinovzdorná  keramická vložka. Tak vzniká alternativa ke komínu s izolací z minerální vlny a tyto komíny jsou vhodné pro pasivní domy. Tepelný odpor nového pláště vzrostl na R39 (oproti tepelnému odporu R29 u komínu druhé generace). 

Vysoký tepelný odpor garantuje:

  • vysokou požární bezpečnost – v blízkosti tohoto typu komínového systému (20 mm) mohou být umístěny hořlavé materiály, např. dřevěné konstrukce,
  • možnost postavit komínový systém bez izolace vnitřní keramické vložky v celé výšce komínu,
  • dobrá tepelná izolace spalinového kanálu zabraňuje jeho rychlému ochlazení a zvyšuje podtlak uvnitř spalinového kanálu. Výsledkem je lepší tah komína, omezená tvorba kondenzátu a vyšší účinnost kotle.

CJ BLOK - vše pro stavbu

Společnost CJ Blok vyrábí kompletní sortiment stavebních prvků, ze kterých postavíte moderní a ekologický dům od základů podle nejnovějších technologií z USA a Německa. Společně tak vyřešíme stavební základy, výběr materiálu ke stavbě vnějších a vnitřních stěn domu nebo moderní fasádu z ekologického lehkého betonu. Keramzitové a perlitové prvky může firma v ČR nabídnout za přijatelnou cenu včetně transportu. Více informací hledejte na internetové adrese: www.kominy-cjblok.cz.

bydlinek

Představení komínů nové generace


Redakce BYDLENI.CZ navštívila společnost CJ Blok na stavebním veletrhu IBF v Brně. Podívejte se na video, ve kterém pan Ing. Lubomír Láska představuje oba komíny nové generace.
 
05.05.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444