Komínová vložka UNI*** od firmy Schiedel

Kvalitní výrobek z technické keramiky dobývá východoevropský trh

Firma Schiedel, jednička na evropské trhu v oblasti komínové technologie, vyvinula speciální komínovou vložku UNI***, která skvěle obstála při všech testech.

Vysoká kvalita komínových vložek je důležitá zejména z hlediska bezpečnosti. Přechod z jednoho paliva na druhé, např. z uhlí na zemní plyn příp. topný olej, jakož i neustálý vývoj tepelných spotřebičů, podněcovaly rozvoj i v oblasti komínové technologie. Systémy odvodu spalin budoucnosti musí být vzájemně sladěny tak, aby vůbec nemohlo dojít ke vzniku nebezpečných situací jako je otrava kouřovými plyny nebo požár komína. Jejich hlavním úkolem je bezpečně odvádět spaliny nad střechu tak, aby nebylo ohroženo zdraví lidí, jejich majetek ani životní prostředí. Moderní komín musí být univerzálně použitelný. To znamená, že musí být vhodný pro veškeré druhy paliv a veškeré tepelné a spalovací technologie. A právě takové řešení firma Schiedel nabízí. Na východoevropský trh uvedla komínový systém UNI*** PLUS -  výrobek, který odpovídá nejvyššímu technickému standardu.

Jedinečné složení zaručuje maximální bezpečnost


UNI*** představuje speciální vložku, která díky jedinečnému složení směsi výrobních surovin splňuje dva důležité požadavky v oblasti současné  komínové techniky. Z hlediska bezpečnosti byly vložky UNI*** vyhodnoceny jako nejlepší mezi předními výrobci. Komínová vložka UNI*** se vyznačuje nejen maximální odolností při teplotních změnách ale také vysokou nepropustností vůči vlhkosti. Základ nejvyšší jakostní normy spočívá především v použití speciálně vyvinuté vložky vyrobené ze žáruvzdorné technické keramiky, která byla podrobena zkouškám v kosmu.


UNI*** obstála při technických testech nejlépe


UNI*** zaujímá  z hlediska tloušťky stěny, délky vložky, hmotnosti a tvarování pozici jedné ze tří nejlepších svého druhu. To platí jak pro vodotěsnost, tak pro odolnost při teplotních změnách. Podle zkoušky TWB provedené v souladu s rakouskou normou ÖNORM B 8240 (Zařízení pro odvod kouře a spalin, třívrstvé komíny s vnitřní keramickou vložkou) je UNI*** produktem kvality 1. třídy, což potvrzuje skutečnost, že všechna zkušební tělesa obstála ve všech 10 cyklech. Také při testu CERAM, který zaznamenává plynopropustnost před a po spalování, obstál produkt firmy Schiedel nejlépe.

Tři hvězdičky jako záruka požární bezpečnosti a odolnosti vůči vlhkosti

Komínová vložka UNI***  se vyznačuje typickým zabarvením a je označena třemi hvězdičkami. Vysoká požární bezpečnost je zajištěna výrobním procesem (teploty při vypalování až nad 1 000 stupňů), kterým je optimalizována současně také vysoká odolnost vůči vlhkosti  vznikající při provozu většiny současných spotřebičů, včetně spotřebičů na tuhá paliva. Tím se UNI*** zřetelně odlišuje od tradičních keramických vložek. Vložka UNI*** od firmy Schiedel je zárukou nejvyšší kvality pro konečného spotřebitele. Vyrábí se pouze v České republice a Německu a je distribuována na území celé Evropy.

UNI***

• Tloušťka stěny 15 mm
• Univerzální použití pro veškeré druhy paliv a tepelné techniky
• Splňuje nejvyšší nároky na teplotu
• Zajišťuje optimální nepropustnost vůči kondenzátu
• Je součástí komínových systémů Schiedel s 30 letou zárukou

30.03.2005
  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444