Komfortní ovládání garáže

Pohodlné a bezpečné ovládání garáže by nejeden její vlastník uvítal. Každý má jiné potřeby i finanční možnosti, komfortní a bezproblémové ovládání však mohou mít všichni. Jaké jsou možnosti ovládání garáže? 

Ovládání garážových vrat má spoustu výhod. Nejen že nemusíte při otevírání a zavírání vystupovat z auta, ale oceníte také zabezpečení – pohon drží vrata zavřená, a tak znesnadňuje jejich násilné otevření. V neposlední řadě je výhodou i detekce překážky, díky které chráníte svůj majetek. Ovládání vrat lze napojit na celkové zabezpečení domu nebo umožňuje rozsvítit světla u příjezdové cesty. Záleží jen na vašich požadavcích. 
Dálkovým ovládáním si můžete rozsvítit i světlo u příjezdové cesty.  
Praktický pohon s osvětlením,
Somfy Dexxo Optimo RTS
 
 
 

Klasika – dálkové ovládání 

Přestože dnes můžeme vybírat z několika typů ovládání garáží či vrat, nejoblíbenější jsou již několik let klasické dálkové ovladače. Ty mohou být naprosto jednoduché, vhodné pro starší a technicky méně zdatné uživatele. Nebo mohou být naopak sofistikované, a to už mluvíme o GSM klíčích. Oblíbenou možností je i jejich kombinace. 
 

Komfort - GSM klíče 

GSM klíče nabízejí poněkud sofistikovanější systém ovládání. Jak fungují? Do GSM klíče se vloží běžná SIM karta od libovolného operátora a vyberou se telefonní čísla (až 100 čísel!), která se na tuto SIM kartu uloží, aby mohla s vraty komunikovat – ovládat je. Pokud budete v budoucnu chtít okruh uživatelů změnit, jednoduše jejich čísla ze SIM karty odeberete. Povely k otevření a zavření pak provádíte pouze vytočením čísla GSM klíče, který hovory automaticky pokládá, takže se nemusíte bát, že byste přišli o kredit. 
Stále jsou nejoblíbenější klasické dálkové ovladače.  
Stále jsou nejoblíbenější klasické dálkové
ovladače. Např: Somfy Keytis 4 home
 
 
A zbývá jediné – dobrý mobilní signál, aby mohly GSM klíče fungovat. Nastavit si můžete i čas, kdy se má garáž otevřít a kdy zavřít. Cestou domů pak jen plynule zajedete do garáže a o víc se nestaráte. Kromě komfortu nabízejí GSM klíče i něco pro věčné zapomnětlivce – stačí jedna SMS a ověříte si, zda je garáž skutečně zavřená. GSM klíče můžete instalovat na všechny typy garážových vrat s pohonem. Na rozdíl od dálkových ovladačů vás pak nelimituje ani vzdálenost, pomocí mobilu můžete svou bránu či garáž ovládat i ze zahraničí.

Jsou GSM klíče stejně bezpečné jako například zámek? 

Ano, jsou. Vrata uzavřená mobilem jsou stejně bezpečná jako vrata uzamčená. Dnešní ovládací systémy jsou mnohem bezpečnější a technicky dokonalejší, než tomu bylo ještě před pár lety. Nehrozí, že by vaše zařízení někdo ovládal neautorizovaným telefonem. 
 

Raději s odborníkem

Každá automatizace vrat, brány i garáže vyžaduje elektroinstalaci a samozřejmě stavební přípravu. Tomu předcházejí nákresy, jejichž náročnost odpovídá vašim požadavkům. Vždy proto doporučujeme povolat si odborníky, kteří zajistí bezproblémovou realizaci a poradí vám, který pohon a ovládání jsou pro vás ty pravé.

Pro více informací navštivte stránky: www.ovladamevrata-brany.cz
20.03.2015 | PR
  • SOMFY, spol. s r.o.

    Francouzská společnost Somfy působí na českém trhu od roku 1996, je největším světovým výrobcem pohonů stínicí techniky (rolety, žaluzie, markýzy), ale i motorů pro vrata a brány. To vše můžete ovládat přes svou chytrou domácnost TaHoma, nově i svým hlasem.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444