Komfort zdvižně posuvných dveří

Zdvižně posuvné dveře - výrobce Slavona

Zdvižně posuvné dveře - výrobce Slavona

Vstup z pokoje přímo na balkon, terasu nebo dokonce do zahrady patří k nejlákavějším možnostem v bydlení. Dokonalý komfort pak představují systémy posuvných dveří, které tento vstup zajistí. Ke špičce v tomto směru dnes patří  systém zdvižně posuvných dveří nazývaný HEBE SCHIEBE nebo také HS portal.

Oblibu si tento systém získal díky pohodlnému ovládání i díky své eleganci, s níž přirozeně propojuje interiér s exteriérem. Na rozdíl od klasických posuvných dveří nabízí téměř bezbariérový práh,  masivní konstrukce dřevěných profilů skýtá navíc možnost použití větších prosklenných ploch. Tyto dveře umožňují otevření velkého prostoru při minimálním členěním plochy, zajišťují maximální prosvětlení interiéru a uplatňují se proto především u moderně architektonicky řešených novostaveb.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Společnost Slavona vyrábí zdvižně posuvné dveře HS portal v dřevěném a v dřevohliníkovém provedení se sklolaminátovými prahy.

Konstrukce speciálních posuvných stěn HS Portal je zcela odlišná od standardních posuvných dveří. Sestava je tvořena hlubším rámem, do něhož jsou speciálním systémem s odsuvně zdvižným kováním osazeny posuvné a pevné části. Posuvná křídla jsou přitom umístěna v jiné rovině než pevné prvky. Manipulace s posuvnými křídly je pohodlná a snadná - dají se ovládat jkednou rukou.  Křídlo se nazvedne jednoduchým pohybem kliky, mechanismus se tím odbrzdí a posléze křídlo snadno odsunete. Váha z posouvaného dveřního křídla je přenášena přímo do prahu, proto tento systém umožňuje použití mnohem větších posuvných ploch než standardně používaná provedení posuvných dveří. Spodní část tvoří snížený hliníkový práh, který je z větší části zasazený pod podlahou, takže se jedná o bezbariérové řešení.

Posuvné dveře HS Portal se vyrábějí v jednokřídlých nebo dvoukřídlých variantách, v různých kombinacích s pevnými částmi a na našem trhu jsou dostupné v dřevěném, dřevohliníkovém, hliníkovém i plastovém provedení s kvalitními tepelně-izolačními vlastnostmi.

19.01.2012 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • HON - okna, dveře

    Eurookna a vchodové dveře děláme už více než 93 let. S našimi okny budete přírodě nablízku. Tradici výroby nejen dřevěných oken a dveří, ale i jiných truhlářských výrobků založil v roce 1924 náš děda. Dnes vyrábíme dřevěná a dřevohliníková okna, vchodové dveře , posuvky a balkónové dveře, repliky historických oken na památkově chráněné stavby a další otvorové výplně na všechny druhy staveb, od moderních domů až po kostely.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444