Klimatizace vypočítaná na míru

Nadměrnému horku, které nám v létě může hodně znepříjemnit pobyt v budovách, se lze bránit vhodně zvolenou klimatizací. Firma REMKO s.r.o., která v ČR zastupuje stejnojmennou německou firmu, nabízí na našem trhu širokou škálu klimatizační techniky v mobilním i stacionárním provedení a v široké výkonové řadě.

Vyvarujte se teplotních šoků

Většině lidí vyhovuje v létě teplota místnosti v rozmezí od 22° do 27°C. Závisí to také na teplotě venku, protože např. pokud je venku 33°C, teplota místnosti 22°C je příliš nízká. Takový vysoký rozdíl je nejen nepříjemný, ale i nezdravý. V zásadě platí, že únosný je 5 - 7 stupňový teplotní rozdíl mezi vnějším a vnitřním prostředím. Měnit nastavení podle potřeby lze s přístroji REMKO velmi pohodlně - jsou vybaveny dálkovými ovladači, které manipulaci usnadní.

V dusných dnech bývá důležitá i možnost vzduch odvlhčovat - za přijatelné letní hodnoty relativní vlhkosti se pokládá 35 až 60%. Prostorové klimatizační přístroje REMKO tuto optimální vlhkost vzduchu místnosti zajistí spolu s jejím ochlazováním a všude tam, kde jsou využívány, vytvářejí po celé léto příjemné klima.

Firma REMKO zákazníkům na přání vypočítá potřebný chladicí výkon na základě údajů o objemu klimatizovaného prostoru, jeho umístění vůči světovým stranám, typu a kvalitě tepelných izolací, počtu oken a dveří. V úvahu se bere i předpokládané množství osob v místnosti a její vybavení. Klimatizační zařízení dováží firma z Německa, v ČR zajiš'tuje jejich prodej a u stacionárních jednotek i montáž.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Nabídka tohoto léta

Aktuální sortiment klimatizačních jednotek REMKO tvoří řada mobilních i stacionárních klimatizačních přístrojů. Mimořádná letní nabídka představuje především mobilní klimatizace ve stříbrném provedení, typu S - LINE a stacionární klimatizační přístroje ATY s mimořádným designem vnitřní jednotky, které uspokojí i náročné zákazníky.

Výhodou klimatizačních přístrojů v děleném provedení (split), ke kterým ATY patří, je rozdělení na vnitřní a vnější část kvůli eliminaci hluku. Vnější díl obsahuje kompresor, tepelný výměník pro uvolňování odebraného tepla do venkovního prostoru a ventilátor. Ve vnitřní části instalované v klimatizované místnosti je umístěn bezhlučný ventilátor, který nasává vzduch k výparníku, kde odevzdává teplo chladicímu médiu a vrací se zpět.

V místnostech do 70 m2 můžete použít mobilní klimatizační přístroje v kompaktním provedení. Kompresor i výparník jsou u nich umístěny v kompaktní skříni, výhodou je možnost okamžitého použití bez složité instalace.

Ani mobilní klimatizace ve splitovém provedení nevyžadují příliš složitou montáž. Zajistí přitom dostatečný výkon použitelný v místnostech do 130 m2 a jsou prakticky bezhlučné. Vnitřní jednotka ovládaná dálkovým ovladačem má zajímavé designové řešení.

Progresivní řešení


Novým, velmi progresivním řešením klimatizace více místností jsou klimatizační systémy na studenou vodu. Umožňují v letních měsících účinně ochlazovat a v zimě vytápět (teplá voda je zajišťována klasickým kotlem). Rozvodovým izolovaným potrubím protéká voda jako nosič chladu, případně tepla. V rozvodech po budově tak neprochází žádné chladivo, probíhá pouze v uzavřeném okruhu klimatizační jednotky. Tento systém nachází uplatnění v administrativních budovách i v obytných domech.
08.07.2008 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444