Klíčovou dírkou

Generace dětí rok co rok postávají na Štědrý den u zamčených dveří do parádního pokoje a klíčovou dírkou se pokoušejí zahlédnout alespoň kousek blyštivé nádhery. O pár okamžiků později, když zvonek zacinká a dveře se konečně otevřou, se zatajeným dechem a bez hnutí sledují vánoční stromek v celé jeho kráse. Poodhalme Ježíškovo tajemství a potěšme se tím, co pro nás přichystal.

Nejkrásnější a zároveň nejvíce žádané jsou ozdoby ručně vyráběné z foukaného skla. Záplava levného zboží z Dálného východu jim zdaleka nemůže konkurovat ani v kráse, ani v kvalitě. A stejně tak jako oblečení nebo kosmetika, i tyto skleněné baňky podléhají módním trendům. Loni vládla mléčně bílá a královská modrá, letošním hitem je stromek ozdobený jásavou oranžovou, nebo naopak nenápadný modrozelený.
Hitem loňského roku byly nápadně dekorované ozdoby. l když vzor připomíná keramiku, jsou tyto kouličky také skleněné. Ukázka ozdob které přesně padnou do interiéru. Další z možných způsobů, kdy dekor vznikl podle vzorníku látky. Něžné pastelové tóny růžové a zelené.
Připraveny jsou i barvy na rok příští - těšit se můžete především na decentní odstín bordó. Chcete-li mít interiér dokonale sladěný i během Vánoc, můžete si pořídit ozdoby přímo ke svému interiéru. Není problém podle vzorku látky, tapety nebo fotografie místnosti nechat vyrobit dekorace takříkajíc na míru. Ovšem za tuto exkluzivitu zaplatíte o něco více, než když si ozdoby koupíte v obchodě. Nejlepší volbou bude zvolit kolekci neutrální - takovou, která se ani po pěti letech neokouká. Krásně vypadá stromek ozdobený do dvou kontrastních barev - a vůbec to nemusí být jen zlatá a červená. Půvabné je i zdobení v jemném pastelovém tónu.
Jednoduchá dokonalost, přidat byť jen jeden jediný prvek prostě nejde. Chcete-li jít s trendem, pak jedině kombinace modré a zelené. Náročný dekor pro náročného klienta. Takováto krása už ale něco stojí. Představujeme vám jeden z nejexkluzivnějších modelů.

Dekorace poskytla firma Vánoční ozdoby - DUV družstvo, Dvůr Králové nad Labem www.vanocniozdoby.cz
(Převzato z časopisu Home 12/2004)
16.12.2005 | Jana Špatzová
  • HOME

    Časopis o bydlení a stylu, stavbách, rekonstrukcích a  zahradě vydávaný jednou ze společností skupiny Jaga. Přináší informace o materiálech, nábytku a bytových doplňcích, financování, rady odborníků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444