Ingredience 1 kedluben 1 mrkev 1 velký brambor 2 litry vody masox a vegeta podle chuti drcený kmín 4 kuličky pepře 2 lžíce dětské krupičky 2 lžíce másla případně 1 rajské jablíčko |
Postup Na másle orestujeme nastrouhanou mrkev, po chvíli přidáme nastrouhaný kedluben a na kostičky nakrájený brambor. Přidáme drcený kmín, 4 kuličky pepře a zalijeme vroucí vodou. Vhodíme masox dle chuti, případně sůl a nakrájené rajské jablko. Vaříme do změknutí. Před dovařením vlijeme dětskou krupičku namočenou v ½ hrnku studené vody. Chvíli povaříme a dochutíme. Polévka je rychle hotová, krupička ji zahustí a my nemusíme vařit jíšku. |
Kedlubnová polévka
Polévky nás nikdy neomrzí, obzvláště teď v podzimním období. Recept na kedlubnovou polévku nám zaslal čtenář David.