Když potřebujete prostor a světlo

Rozdělení místnosti pomůže v organizaci vašeho prostoru. Často však zděné příčky interiér zbytečně zatíží a uberou místa. Elegantním a praktickým řešením můžou být skleněné dveře, u kterých si můžete vybrat posouvání na stěnu, nebo do pouzdra.

Celoskleněné posuvné dveře dodají světlo a ušetří prostor

Skleněné dveře působí narozdíl od masivních dřevěných vzdušně. Můžete si sami zvolit jejich barevné provedení nebo design. Jednoduše tak dokážete sladit vzhled vašeho interiéru do detailu. Celoskleněné posuvné dveře prostor nezatíží a navíc jej opticky zvětší. Díky důmyslnému posuvnému systému navíc ušetříte prostor.

Posuvné skleněné dveře na stěnu

Velmi neobvykle působí kombinace posuvných dveří a pevné skleněné stěny (boční světlík), před kterou se dveře zasouvají. Posuvné dveře oceníte zejména tam, kde potřebujete využít každý centimetr prostoru.

Samotné skleněné dveře i jejich každodenní užívání je bezpečné. Skleněné tabule jsou vyráběny z tvrzeného bezpečnostního skla o síle 8 mm, 10 mm a 12 mm a jsou zavěšeny na vozících, které se posouvají po nosné kolejnici. Kolejnici je možno uchytit pod strop, pod překlad stavebního otvoru nebo na boční stranu zdi, případně se může použít stavební pouzdro s již zabudovanou kolejnicí. Díky použití kvalitního kování na sklo je jejich chod tichý a lehký.

Typy posuvných systémů na stěnu či boční světlík:

 
  • Posuvný systém RS 120 - široká kolejnice vhodná pro celoskleněné dveře se střední provozní zátěží. Posuvný systém je kotven na stěnu nebo do stropu, záleží na stavebních možnostech otvoru a specifikaci dveří - jednokřídlé, dvoukřídlé, posuvné na boční světlík. Kolejnice je bez povrchové úpravy, proto je zakryta pohledovými krycími plechy. Výška kolejnice je 142 mm.
  • Posuvný systém AGILE 150 - oblíbený systém vhodný pro větší jednokřídlé i dvoukřídlé skleněné tabule, o maximální hmotnosti 150 kg. Posuvný systém je kotven na stěnu nebo do stropu, záleží na stavebních možnostech otvoru a specifikaci dveří. Kolejnice má již požadovanou povrchovou úpravu a její výška je 63 mm.

  • Posuvný systém AGILE 50 - vhodný pro menší jednokřídlé i dvoukřídlé skleněné tabule, o maximální hmotnosti 50 kg. Posuvný systém je kotven na skleněnou fixní příčku. Provedení je možné ve variantě jednokřídlých dveří, kde kolejnice je již v povrchové úpravě. Celkový dojem celoskleněné stěny je velmi elegantní a svou lehkostí zajistí prosvětlení interiéru.
 
  • Posuvný systém MANET - systém nerezových bodových úchytů skla. Posuvný systém je kotven na stěnu nebo na skleněnou fixní příčku. Kolejnice je již v povrchové úpravě a vozíky jsou pohledové, stejně tak jako koncové a upevňovací prvky. Celkový dojem celoskleněné stěny je velmi elegantní, vzdušný a zajistí prosvětlení interiéru.

Skleněné posuvné dveře do pouzdra

Vedle posuvného systému na stěnu si lze vybrat i posuvný systém do pouzdra. Stavební pouzdro pro posuvné dveře je plechová kapsa, která nahrazuje příčku a při otevírání dveří do ní zajíždějí skleněné dveře. Nemusíte si zbytečně ubírat prostor klasickým dveřním křídlem otočných dveří. Skleněné posuvné dveře do pouzdra ušetří místo a navíc jsou optimálním řešením pro tmavé byty.
13.04.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444