Kdy se vyplatí otevřený policový systém šatny? Známe jeho výhody a nevýhody

Někdy nám šatní skříň na všechny šaty, kostýmy, saka, kalhoty a kabáty prostě nestačí. Všem, kteří mají ve svém bydlení volnou místnost, se jistě uleví, jakmile objeví kouzlo otevřeného policového systému. Seznamte se s jeho výhodami.

Ruku na srdce – kdo z nás někdy nezanadával, když nemohl některý ze svých svršků dostat do skříně nebo ho naopak šetrně vytáhnout ven, aby na estetice neutrpěl třeba límeček? Moderní šatní skříně sice obvykle poskytují spoustu prostoru, který se dá díky členění efektivně využít, ale ani to někdy není ideální. Pokud máte v interiéru volnou místnost, neváhejte a udělejte si z ní velkolepou šatnu.
 

Šatní systém do samostatné místnosti = spása pro ty, kteří se rádi a hodně oblékají 

Z nevyužívané místnosti může vzniknout šatní místnost, která poskytne dostatek prostoru pro všechno vaše oblečení. Větší místnost může dokonce posloužit i více lidem. V takové šatně uschováte všechno, co potřebujete – od oblečení až po sportovní vybavení. V celém bytě pak nemusíte mít skříně, které neprakticky zabírají místo.

Policový systém znamená i úsporu času. Díky otevřenému prostoru hned vidíte, co kde máte a kam pro co sáhnout. Už nemusíte zdlouhavě otevírat jedny dveře, abyste vytáhli tričko, zavírat je a šoupat s dalšími v jiném sektoru, abyste sáhli po kalhotech nebo svetru.

Policový systém může obklopit celé zdi místnosti a k tomu, abyste se dostali k nejvýše vystaveným policím, lze využívat elegantní žebříček či schůdky. Police umístěné vysoko jsou ideálními úložnými prostory pro věci, které nepoužíváte příliš často. Manipulace s věcmi v otevřeném systému je pohodlnější než časté noření do hloubi skříně a hledání svršků v chaosu.

Zmíněný žebříček nebo schůdky navíc nemusíte po použití v šatně složitě skládat – to byste museli, pokud byste je používali u skříně. V šatně je na ně místa dost i v rozloženém stavu a vizuálně nemusí překážet, naopak. S tímto doplňkem se tak nějak počítá.

Navíc si v šatně můžete vytvořit dokonalé prostředí pro oblékání. Stačí zvolit kvalitní osvětlení a pověsit zrcadla. Spolehlivě zde překontrolujete svůj vzhled a nemusíte odbíhat od skříně k zrcadlu v předsíni a zpět pro jiný model.

Menší systém do výklenku a atypických prostor znamená maximální využití místa

Šatní systém můžete využít nejen v celé místnosti, ale i ve výklenku, menší komoře nebo na jakémkoli nevyužitém místě. Otevřený policový systém je levný způsob, jak využít prostor a uspořádat věci v něm. Vstup do něj může namísto dveří zakrývat jen závěs, což znamená jak finanční, tak prostorovou úsporu.

V poslední době roste obliba umisťování těchto systémů do atypických prostor, například do půdních bytů, do předsíní, hal nebo ložnic.
 

 

Výhody a nevýhody policového systému

Co zařízením místnosti s policovým systémem získáte?

  • Díky členitosti policového systému budete mít prostor na všechno, na co ho potřebujete.
  • Členitost systému si můžete sami načrtnout tak, aby vám jako celek maximálně vyhovoval a následně si ho nechat vyrobit na míru.
  • Ač se může rozprostírat po celé místnosti, ušetří vám místo, protože vše bude mít řád a vy budete vědět, kam pro co sáhnout.
  • Policový systém je maximálně variabilní.
  • Díky systematickému rozložení oděvů do jednotlivých sektorů budete moci s oblečením zacházet maximálně šetrně.
  • Oblečení bude celkově v lepším stavu, protože šatní systém mu dopřeje vzdušnost.
  • Systémy jsou levnější až o 40 - 50 % oproti klasickým šatním skříním, protože na nich tvoří tuto část ceny právě dveře, které policový systém nemá.
  • Snadný a rychlý přístup - zalézt si do šatny a v maximálním soukromí se převléknout nebo schovat před zraky návštěv lyže, snowboard nebo kolečkové brusle.

Tip pro vás: Neumíte si představit policový systém v praxi? Prohlédněte si fotogalerii, která vám jistě poskytne dostatečnou inspiraci


Systém má bohužel dvě nevýhody:

  • Po vytvoření kvalitního šatního (policového) systému je třeba mít volnou místnost, nevyužitý prostor nebo výklenek, v běžných prostorách je často lepší využít uzavíratelné vestavné skříně.
  • Je potřeba umět s ním zacházet, aby nevznikal chaos – systém by pak neplnil svůj původní účel.

Možná vás bude dále zajímat:

Autor článku: Komandor.cz (zhotovitel interiérových policových systémů na míru)
12.09.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444