Kde hledat matrace - standardní i atypické rozměry

Ani kvalitní matrace s dlouhou životností nevydrží věčně. I ty nejodolnější je třeba po několika letech vyměnit, a to především z hygienických důvodů. Kdybyste je chránili sebelépe, před množstvím bakterií, které se v nich s léty užívání usazují, je zcela ubránit nelze.

Při výměně matrací nebo nákupu pro nové postele se řídíme kvalitou, vlastnostmi vycházejícími z individuální potřeby a jistě také cenou. Samozřejmě ale musíme respektovat také rozměry lůžka, pro které je vybíráme. Většinou si vystačíme se standardními rozměry, pokud potřebujeme atyp, není vždy úplně snadné najít vhodného dodavatele a na výrobek si také musíme nějakou dobu počkat.

Nejvyhledávanější rozměry
Nejčastěji vyhledávaný rozměr je matrace 90 x 200 cm. Jedná se o nejběžnější standardní velikost, ve které najdete také největší výběr. Je určena pro jednolůžko, ale uplatní se i v ložnicích, protože umožňuje každému z partnerů zvolit matraci podle váhy, vyhovující tvrdosti a dalších individuálních potřeb.


Do dětských a studentských pokojů zpravidla umisťujeme postele, do nichž se dávají matrace 80 x 190 cm nebo, zejména pokud jde o mladší děti, matrace 80 x 180 cm. Ani u matrací určených pro menší děti a školáky nepodceňujeme kvalitu. Zdravý spánek a zejména zdravé ležení v období, kdy děti rostou, je důležitým vkladem do jejich správného fyzického i psychického vývoje.

Takzvaná francouzská lůžka jsou nejčastěji vyráběna pro rozměr matrací 140 x 200 cm. Jde o širší typ matrace, která nabízí mimořádný komfort jedné osobě, při vyšší nosnosti ale může docela dobře posloužit i dvěma lidem.


K dalším nejčastějším rozměrům patří matrace 160 x 200 cm. Tyto širší matrace se hodí pro běžná, dostatečně pohodlná dvoulůžka a vyrábějí se v bohaté typové škále z kvalitních a osvědčených materiálů. Opravdu pohodlné spaní pro dva ovšem zajistí spíše matrace 180 x 200 cm, který patří rovněž ke standardním.

Matrace výše uvedených rozměrů patří k těm nejčastěji vyhledávaným. V e-shopu Matrace Store - vše pro zdravé spaní je najdete všechny a řadu dalších. Vybírat můžete podle svých požadavků na materiál, kvalitu a cenu. Některé typy jsou přímo na skladě, takže je můžete dodat i do dvou pracovních dnů. Všechny matrace dopravuje tento e-shop celé ČR zdarma.

Atypická řešení
Nabídka standardních matrací e-shopu Matrace Store pokryje všechny běžné potřeby. A co dělat, když potřebujete uložit dlouhána, který se na posteli chce, tak jako každý jiný člověk, pořádně protáhnout, nebo pokud máte například možnost využít pro malé děti ke spaní příjemný kout v půdní vestavbě? Stejně jako budete hledat výrobce postelí na míru, poohlédnete se po dodavateli, který dokáže váš problém vyřešit. I v tomto případě se můžete obrátit na e-shop Matrace Store.

21.07.2016 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444