KM Beta - jedna značka pro kompletní hrubou stavbu včetně střechy

Hrubou stavbu, zahrnující nejen zdi a střechu, ale nově také stropy, je možné kompletně realizovat z materiálů KM Beta. Společnost KM Beta a.s., největší český výrobce betonové střešní krytiny a vápenopískových bloků, totiž nově nabízí pálený cihelný systém HODOTHERM. Jeho součástí jsou, kromě nosného zdiva, věncovek, překladů a příčkovek, také stropní prvky.

HODOTHERM vyrábí Cihelna Hodonín, která letos slaví 150 let existence a je nově třetím výrobním závodem společnosti KM Beta. Stejně jako tradiční systém HODOTHERM představuje také střecha KM Beta kvalitu léty ověřenou v praxi. Střešní systém zahrnuje kromě krytiny, také více než 50 doplňkových výrobků, které profesionálně řeší nejen odvětrávání střechy, anténní prostupy, ale i technické detaily i těch nejnáročnějších konstrukcí.

Nový pálený cihelný systém
Pálený cihelný systém HODOTHERM představuje kompletní řešení hrubé stavby. Pro vnitřní a vnější zdivo lze využít širokou nabídku pálených prvků HODOTHERM s tloušťkou od 240 mm (HODOTHERM 24 P+D) až do 440 mm (HODOTHERM 44 P+D), které doplňují překlady, bohatý výběr příčkového zdiva a další prvky. Stropní konstrukce jsou v systému HODOTHERM realizovány pomocí stropních nosníků HODO a stropních vložek HODO MIAKO a nebo pomocí stropních keramických desek HURDIS. Výhody řešení stropů pomocí pálených prvků, spočívající především ve vynikajících tepelně izolačních schopnostech keramiky, ve variabilitě obou systémů, nenáročné montáži a cenové dostupnosti, jsou důvodem dlouhodobě vysoké obliby keramických stropů. Více o konkrétních řešeních na www.hodotherm.cz.

Střecha podle vašich představ
Pokud zvolíte pro svou stavbu krytinu KM Beta, můžete si vybírat až ze sedmi různých barevných odstínů a širokého spektra povrchových úprav. Součástí střešního systému jsou hned dva různé typy střešní krytiny. KMB BETA je klasická krytina s nejdelší tradicí, těšící se dlouhodobě důvěře architektů, projektantů, pokrývačů i stavebníků. Velmi oblíbená je také elegantní krytina KMB HODONKA, která na střeše vytváří zajímavé efekty.

Střešní tašky KMB BETA se vyrábějí v sedmi barevných odstínech (cihlově červený, višňový, hnědý, šedý, černý, zelený a případně i modrý), tašky KMB HODONKA pak v nejoblíbenější čtveřici odstínů (cihlová, višňová, hnědá, černá). Kvalitní povrchové úpravy střešních tašek zajišťují jejich dlouhou životnost, rovnoměrnou barevnost v celé ploše a barevnou stálost. Zákazník si může vybrat z celkem třech možností: Standard (probarvený beton bez povrchové úpravy), Elegant (dvojitý akrylátový nástřik – matný povrch) a Briliant (speciální dvojitý nástřik s leskem).

Betonové doplňky zajistí barevnou jednotnost střechy
Střecha - to nejsou jenom základní tašky, ale také celá řada doplňků. I když se to nezdá, výsledná cena celé střechy je cenou doplňků výrazně ovlivněna. KM Beta proto nahrazuje plastové střešní doplňky betonovými, a to nejen z důvodu jejich nižší ceny, zároveň vyšší kvality a delší životnosti prvku, ale také proto, že betonové doplňky barevně dokonale ladí se základními taškami.

 

Životnost až 100 let
Společnost KM Beta nabízí 30-ti letou záruku na kvalitu materiálu, pevnost, mrazuvzdornost a neprosákavost betonových tašek a navíc jako jediná na našem trhu také 30 let na betonové doplňky. Ze zkušeností ale lze říci, že betonová krytina a betonové doplňky KM Beta mají životnost až 100 let. To je především díky tomu, že KM Beta svou střešní krytinu postupně vylepšuje a zvyšuje se i její pevnost. Pevná krytina KM Beta s vysokou únosností bez problémů vydrží i silný tlak, např. velké množství ležícího sněhu na střeše v zimě a hodí se tak i do náročných klimatických podmínek. Tašky KM Beta mají výbornou mrazuvzdornost - dosahují odolnosti při opakovaném střídání teploty až 25 zmrazovacích cyklů. Dlouhou životnost vykazuje střecha KM Beta i vzhledem k výborné odolnosti proti chemickým vlivům a nízké nasákavosti (činí max. 9 %). Kvalitní povrchová úprava tašek KM Beta zajišťuje nejen dlouhou životnost, ale i rovnoměrnou barevnost v celé ploše střechy a barevnou stálost.

Nová střecha doslova za chvilku
Pokládka střešní krytiny KM Beta je jednoduchá a rychlá. Díky vylepšení tašek KMB BETA do sebe nyní jednotlivé tašky ještě lépe a přesněji zapadají, což v praxi znamená pohodlnější, snadnější a přesnější skládání tašek na střeše. Při pokládce je třeba dodržet jen několik základních pravidel, která KM Beta uvádí v technické příručce na www.kmbeta.cz. Jestliže jsou detaily střešního pláště z betonové krytiny KM Beta řešeny s využitím originálních doplňků a příslušenství podle doporučených postupů, dosahuje odhadovaná životnost střechy bez problémů již zmiňovaných až 100 let. Největšími výhodami systému KM BETA je bezstarostná údržba, atraktivní vzhled, spolehlivost a dlouhá životnost. Více informací o střešní krytině na internetových stránkách www.kmbeta.cz nebo u manažera vašeho regionu.

26.04.2010 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444