K zdravému spánku přispěje správně zvolený rošt

Na klidný spánek má velký vliv nejen příjemné a harmonické prostředí ložnice, ale hlavně samotné lůžko, na které každý den uléháme.

Nejde však jen o to, aby naše páteř byla během spánku přirozeně podepřená a celé tělo tak mohlo obnovovat fyzické i psychické síly. Kvalita spánku je ovlivněna i čistým a bezprašným prostředím celého lůžka. Jak zajistit, aby se prachu, který je častou příčinou alergických obtíží, zachytávalo v prostorách postele co nejméně?

Boj s prachem uvnitř lůžka není jednoduchý. Důležité je lůžkoviny i matrace často větrat a zabezpečit dostatečný přístup vzduchu i zespodu lůžka, což nejlépe umožní právě rošt s pružnými lamelami. Proto společnost AHORN CZ zařadila do letošní kolekce postelových roštů Plastoflex - nový typ roštu se speciálními plastovými lamelami, které jsou omyvatelné a zajistí tak velmi snadnou údržbu celého roštu. V tomto řešení se přirozeně doplňují všechny výhody pružného roštu do postele, který je důležitou spojnicí mezi matrací a rámem postele.

Speciálně tvarované lamely roštu Plastoflex jsou vyrobeny z odolného plastu a jsou na rozdíl od dřevěných lamel zcela omyvatelné a trvale odolávají vlhkosti zachycené uvnitř matrace. Boční konstrukce roštu je na povrchu opatřena metalickou folií, která díky svému hladkému povrchu také zamezuje zachytávání prachu pod matrací a je významným pomocníkem při údržbě roštu. Tímto komplexním řešením je zaručena vysoká hygiena lůžka, kterou ocení zejména alergici.

Tím ale výčet výhod roštu Plastoflex nekončí. Díky zesílené konstrukci roštu a speciálnímu tvarování lamel, které jsou testovány na vysokou zátěž, jej lze doporučit i osobám, které mají mimořádně vysoké požadavky na nosnost lůžka. Odolný postelový rošt bez problémů vydrží i zátěž až 180 kilogramů a vyřeší tak nároky na zdravé spaní i uživatelům, kteří se nechtějí vzdát pohodlí na lůžku s pružným roštem.
 

Společnost AHORN CZ vyrábí rošt Plastoflex ve dvou konstrukčních provedeních. Pevný rošt bez možnosti polohování je určený zejména pro běžný spánek. Provedení s ručním polohováním v oblasti hlavy a nohou je vítaným pomocníkem, pokud si v posteli rádi čtete, relaxujete nebo vás bolí nohy po celodenní námaze. Snadné a rychlé přizvednutí roštu v oblasti hlavy sníží namáhání krční páteře při čtení nebo uleví při dýchacích obtížích. Různé úrovně zdvihu nožní části roštu nohou pomáhají zmírnit bolesti a otoky nohou a poskytnou úlevu při cévních onemocněních, jako jsou například křečové žíly.

Na základě názoru odborníků jsou ručně polohovací rošty Ahorn konstruovány tak, aby při odpočinku na polohovacím roštu došlo k maximální relaxaci s ohledem na páteř a klouby. Proto je mezi zdvihem hlavy a nohou nyní přidaná pevná nepohyblivá část, která zajistí správnou oporu celému tělu a nedochází k nežádoucímu zúžení páteřního kanálu.

Vysoce odolný a praktický postelový rošt Plastoflex zajisti plnohodnotný a zdravý spánek i potřebné pohodlí na lůžku a stane se tak užitečnou součástí moderní ložnice.
 

14.06.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444