Josef Klír dal sbohem své desetileté Whirlpoolce

Josef Klír, pračka Whirlpool, džíny a speciální kameny

Josef Klír, pračka Whirlpool, džíny a speciální kameny

Na malé slavnosti v ateliéru jednoho z nejúspěšnějších současných českých návrhářů Josefa Klíra se o trochu zvláštním loučení s pračkou Whirlpool mohli přesvědčit na vlastní oči všichni hosté včetně modelek Zuzany Belohorcové a Diany Kobzanové.


Své první modely začal Josef Klír prát v pračce Whirlpool přesně před deseti lety. Před čtyřmi lety přitvrdil a do praní začal přidávat speciální kameny, aby jeho modelové džíny získaly originální opraný vzhled. První takto upravené oblečení předvedla na módní přehlídce už v roce 2003 Klára Medková.

Pračka vydržela i tuto neobvyklou zátěž, a ještě zcela funkční vstoupila uprostřed srpna roku 2007 do „Síně slávy Whirlpool“. Příznačně v opraných džínách značky JKJ se na její mírně odřený lak spolu s návrhářem podepsaly také obě modelky. Postupně sem mohou přidat své autogramy i další hvězdy, které Josef Klír obléká, včetně českých miss, zpěvaček, herců a hereček nebo také dvoumetrového fotbalového útočníka Jana Kollera.


„Jsem doslova v šoku, kolik toho naše whirlpoolka vydržela! Josef Klír v ní tolik let pral kamení a ona to přežila, i když k tomu samozřejmě není určená,“ řekl marketingový ředitel společnosti Whirlpool CR Ján Živný. „Po pravdě musím říct, že já sám tento typ pračky už nepamatuji. Mohl bych o něm říct jenom to, že při ždímání dosahoval „pouhých“ 600 otáček za minutu, tedy polovičky než dnešní běžné modely.I proto věřím, že s novým typem pračky, kterou si Josef Klír pro svou práci znovu vybral mezi výrobky značky Whirlpool, bude určitě spokojenější.“


„Přiznávám, že miluji krásné věci, proto jsem po spotřebičích Whirlpool sáhl i při vybavování bytu. Taková mraznička ladných tvarů v čistém designu nerezu vůbec nemusí stát schovaná v kuchyni, ale klidně v obýváku jako umělecké dílo!“ dodal Josef Klír.


Společnost Whirlpool s Josefem Klírem spolupracuje už několik let. Nebude chybět ani při jeho jubilejní, desáté autorské módní přehlídce. Novou kolekci představí originální, smyslný a mírně extravagantní módní tvůrce 31. října 2007 v Praze – Letňanech.

20.08.2007

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444