Jednoduché řešení pro stropy

Ve starých domech, chatách, chalupách, ale i v nových rodinných domech či panelákových bytech se čas od času objevují na stropech spáry trhlinky. Ne vždy se je podaří různými tmely natrvalo odstranit. Problém dokáží navždy vyřešit plastové stropní podhledy, které navíc zahladí i nerovnosti stropu.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Přibíjí se speciálním kladívkem na slabý dřevěný rošt. Na jeden čtvereční metr stropu se používají čtyři plastové kazety. Strop se díky nim sníží o čtyři centimetry a pod podhledy se pak může dát i polystyren na zateplení. Výsledkem je krásný strop a izolovaná místnost. Pokud nestojíte o změnu, plastové podhledy vám vydrží na stropě celý život, aniž byste se o ně museli starat. Údržba je minimální - podhledy stačí čas od času otřít hadříkem nebo houbičkou namočenou ve vodě se saponátem.

Použití těchto podhledů v interiéru je všestranné, od koupelen, dětských pokojů, chodeb či ložnic a obývacích pokojů. Hodí se nejen do starých domů, ale i do novostaveb. Zde se strop nemusí malovat, odpadá tak starost se sháněním novin na obložení podlah, barev, různých pomůcek na malování a podobně. Kazety ani nešpiní a není z nich žádný nepořádek. Jenom při a přibíjení přináší trochu prachu. Navíc v novostavbách není nutné omítat strop, tím se ušetří náklady spojené s výstavbou.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Osvětlení v podhledu


Podhledy jsou na stropech doplněny krycí plastovou lištou, ozdobným plastovým knoflíkem a ukončovací plastovou lištou. A jak na strop umístit lustr? Do plastového podhledu se může vyříznout otvor, do nějž se může dát halogenové svítidlo. To je vhodné především do koupelen, chodeb či nad pracovní deskou v kuchyni anebo nad sedací soupravou v obývacím pokoji. V místnosti je pak jednoduché a moderní svítidlo, které se dá i naklápět. Použití kazet ovšem nebrání ani osvětlení klasickým lustrem.

Obývací pokoj s antikou


Na trhu je přes čtyřicet vzorů potisků těchto podhledů, kazety jsou nabízeny v krémové nebo bílé. A jak vybírat vzory? Stropní podhledy musí především ladit s nábytkem a celkovým interiérem. Do koupelen se mohou dát třeba klasické bílé kazety, do kuchyní krémové, do obývacích pokojů se může hodit styl baroko či antika. Dětské pokoje a ložnice přijemně ozdobí např. hvězdné nebe.

Kazety se mohou na strop připevnit klasicky nebo nakoso, to znamená na 45 stupňů. Ti, kdo mají rádi jednoduchost, určitě ocení základní jednoduché vzory bez potisků a zrcadel. Podhledy se zrcadly se hodí především do obývacích pokojů kolem lustrů.


A co když se tapeta kazet po několika letech „okouká“? Všechny podhledy se dají jednoduše vyměnit.

04.09.2007 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444