Je libo Krtka nebo králíka z klobouku?

O hračkách značky MU Brno
Milují vaše děti Boba a Bobka, Krtečka a další postavičky z televizních Večerníčků? Nejenže jim můžete slíbit, že hned po sérii Bob a Bobek na cestách se na televizních obrazovkách objeví Krtek. Můžete jim také zahrát vlastní verzi s příslušnými maňásky, můžete jim umožnit, aby si králíky i s kloboukem v neodolatelném plyšovém provedení pochovaly, anebo aby denně sladce usínaly na polštářku, ze které jim nerozlučná dvojice nepřestane vesele mávat. Na polštáři v podobě usměvavého Krtka nejsou sny o nic méně sladké.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Krtek je prý ostatně mezi hračkami vyráběnými v dílnách Moravské ústředny Brno stále nejžádanější. Existuje v mnoha provedeních a velikostech. Od nejmenších 9 cm vysokých postaviček, přes maňásky a cpané krtečky s kalhotkami a čepičkou, batůžek, až po maxi verzi ve velikosti 120 cm. Za zmínku stojí možnost posedět si v jeho náručí - jednou z mnoha krtkovských variant je také sedačka. I s "opěradlem" je vysoká 71 cm a ke spočinutí přiláká i vyslovené neposedy.
Do kolekce výrobků z MU Brna patří ještě další licenční motivy - nechybí ani Krtkovi kamarádi, celá Rumcajsova rodina, oblíbený Čtyřlístek, Hurvínek s Máničkou i Spejblem, nerozlučná dvojice Křemílek a Vochomůrka, Rákosníček, Maxipes Fík a je mezi nimi i jeden cizinec, a to slavný námořník Pepek.
Výčet sortimentu hraček, na kterých najdete visačku s logem MU Brna, tím ovšem zdaleka nekončí - návrháři firmy stvořili také řadu dalších pohádkových postaviček, k tomu králíky, slony, medvídky, pejsky a další přítulné tvory, které si zákazníci mohou koupit v nespočetném množství variací. Hlavními materiály jsou plyš, mikroplyš a plsť.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
K výraznému přínosu na trhu hraček patří velká skupina maňásků, prstových maňásků a maňásků v kornoutu. Moravská ústředna Brno, která byla založena v roce 1909 jako sdružení drobných výrobců dárkových a uměleckých předmětu z Moravy a Slezska, je dnes zkrátka doslova královstvím hraček. A dlužno dodat, že hraček vkusných a samozřejmě zdravotně nezávadných. Je firmou, která má díky kvalitě svých výrobků stabilní pozici na tuzemském i zahraničním trhu. V České republice je ve svém oboru největším výrobcem a má svá odbytiště ve více než pětadvaceti zemích na čtyřech kontinentech. S produkcí některého z pěti závodů MU Brna se můžete setkat i v případě, že neokukujete výkladní skříně hračkářských obchodů. Vyrábí se tu totiž i reklamní a dárkové předměty, masky, kostýmy a lehká dámská konfekce. V oboru reklamních a propagačních výrobků firma nabízí dokonce kompletní servis spojený s návrhem a realizací firemních maskotů a reklamních kostýmů.

Zorientovat se v nepřeberném množství položek z produkce MU Brna umožní zákazníkům nové webové stránky, které pro největšího tuzemského výrobce hraček, realizovala firma ABSTRACT INTERNET FULL SERVICE. Jejich součástí je mj. přehledný katalog výrobků, ale také nově otevřený elektronický obchod s pestrou nabídkou novinek.
10.12.2003 | Svatava Morávková

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444