Jaro v Letňanech

Foto: Nový byt a dům 2005

Foto: Nový byt a dům 2005

Veletrh Nový byt a dům

Atmosféře obnovování, zkrášlování a zdokonalování, kterou s sebou do našich domovů přináší blízkost prvního jarního měsíce, vychází vstříc také 12. ročník veletrhu Nový byt a dům, jehož dějištěm se ve dnech 16.-19. března stane PVA - Letňany.

V Praze se tento veletrh bytové kultury, stavby a renovace uskutečni teprve podruhé, prvních deset ročníků proběhlo s velkým úspěchem v Ostravě. O tradici a zejména o současnosti veletržní akce, která je orientována především na cílového zákazníka, jsme hovořili s vedoucím projektu Tomášem Chmelem.

 

Proč jste se vlastně rozhodli přenést tento veletrh do Prahy - PVA
Letňany?

Velikým důvodem byla situace na českém trhu. Stavební výroba, rekonstrukce - to jsou zajímavá témata, která v současnosti procházejí významným rozvojem. Zejména pražský a středočeský region jsou velmi silné v oblasti privátní stavební výroby. Lidé, kteří plánují nové bydlení si chtějí vybírat z nových a kvalitních materiálů. Dnes se daleko více řeší design např. oken a dveří. Troufám si říci, že čeští zákaznici jsou zdravě nároční. Naproti tomu je vidět daleko vyšší úroveň výrobců.

 

Jaké máte zkušenosti z posledního ročníku? Změnilo se tímto přemístěním i
zaměření veletrhu a složení vystavovatelů?

Struktura návštěvníků a vystavovatelů je hodně podobná. Rozdíl je však vidět
na pestrosti produktů a úrovni služeb. Vystavovatelé udělali ohromný kus práce. A mají co nabídnout. Co do počtu zhruba dvě třetiny vystavovatelů tvoří výrobci stavebních prvků, firmy zabývající se renovacemi, rekonstrukcemi. Další třetina tvoří vystavovatelů nabízí nábytek a vybavení interiérů. Celkem se návštěvníkům představí více jak 300 vystavovatelů. Silně zastoupeni jsou např. výrobci oken, dveří a podlah, ale pro návštěvníky letošního ročníku je připravena také nebývale široká nabídka hotových bytových projektů. Byty či domy bude nabízet více jak desítka českých developerů a stavebních společností.

Má letošní ročník veletrhu nějaké hlavní téma?
Jak jsem se již zmínil, hlavním tématem jsou rekonstrukce a renovace a stavba. Dalšími zvýrazněnými tématy, ze kterých se letos staly samostatné veletrhy,  jsou Dřevostavby a Moderní vytápění. Např. Moderní vytápění má pomoci v úsporách energie potřebné pro vytápění. Myslím, že po letošní zimě bude řešit mnoho vlastníků domů otázku - co s tím? Možností je řada. A o tom je Moderní vytápění.
Dřevostavby jsou jediným veletrhem v ČR, který se věnuje tomuto krásnému oboru. Byl jsem několikrát překvapen, jak různorodé dřevostavby jsou. Srubové stavby, panelový systém dřevostaveb a řada dalších. Některé dřevostavby ani na první pohled nepoznáte, protože mohou mít klasickou fasádu. Jednou z mnoha jejich výhod je např. rychlost stavby, už proto jsou při rozhodování o novém bydlení zajímavou možností. Zájemci se mohou přijít přesvědčit na vlastní oči.

 

Připravujete pro tento ročník nějaké zajímavosti, na které byste chtěli případné návštěvníky obzvláště upozornit?

Velmi neobvyklou novinku bude např. prezentovat společnost, která jako jediná ve
Střední Evropě vyrábí stavební panely s obilných vláken. K dalším zajímavostem budou patřit hospodářské dřevostavby. Většinu novinek budeme v nejbližších dnech postupně zveřejňovat na internetové adrese www.novybytadum.cz.

23.02.2006 | sm
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444