Jarní Antique - poklady konce 19. století a moderna

Josef Mánes, Adolf Kosárek, Josef Navrátil, Karel Purkyně, malíři Rubenovy školy historické malby, nastupující secese v nábytku, thonetky, malovaný a glazovaný porcelán...  Šedesát starožitnických a odborných firem z ČR představí své nejlepší kusy s akcentem na konec 19. století na jarním, v pořadí devatenáctém veletrhu starožitností Antique, který se koná v pražském Mánesu ve dnech 10.-14. května 2007.

Umělecká díla druhé poloviny 19. století patří v nabídce starožitníků trvale k nejpoptávanějším položkám. Jarní ANTIQUE navíc nabídne zájemcům ve větší míře také perly světové moderny. „Mohu nalákat na jména jako Pablo Picasso nebo Josef Čapek, jejichž obrazy budou vystaveny před prodejem v aukci,“ říká Simona Šustková, prezidentka pořádající Asociace starožitníků.

 

Deset tisíc lidí navštívilo v listopadu 2006 podzimní 18. veletrh starožitností Antique, který se zaměřil na krásné maličkosti – drobné umělecké předměty v nabídce domácích i zahraničních starožitníků. Prodejní veletrh Antique tak každoročně vykazuje nárůst počtu návštěvníků i objemu prodaného umění. Zajímavostí je zvyšující se počet klientů do 35 let.

 

„Mladí lidé, včetně třicátníků, se zajímají o historii, zařizují domy, cestují. Vydělávají slušné peníze a děti si pořizují v době, kdy už mají zajištěný život,“ komentuje proměnu spektra zájemců o starožitnosti Simona Šustková. „Staré věci kupují mnohdy jako dobrou investici, která jim zároveň slouží.“

Nadcházející květnový Antique nabídne osvědčené a vyhledávané programy. Vedle samotné prezentace se mohou návštěvníci těšit na bezplatné poradenské služby znalců z oboru. Každý den, v určené hodiny, bude veřejnosti pro konzultace k dispozici vybraný expert na různé druhy umění, období a styly. Zájemci mohou získat informace o vročení artefaktu, detailech výroby, případně také o jeho ceně.

 

Pořadatelé na 19. Antique chystají zpestření v podobě soutěží. Sami vystavovatelé se utkají o Cenu za nejhezčí prezentaci (kóji) v roce 2007 – výsledky budou vyhlášeny na podzimním veletrhu. Hodnotné ceny pak obdrží 5.000, 10.000 a případně i 15.000 návštěvník. Větší pozornost než v předchozích ročnících bude věnována rovněž Rudolfinské akademii – vzdělávací platformě Asociace starožitníků se stěžejními studijními předměty jako dějiny umění, dějiny užitého umění, znalectví, sběratelství, depozitáře starožitných předmětů a jejich ochrana, marketing, management a příslušná legislativa.

09.05.2007 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444