Jaký vybrat nábytek do koupelny

Koupelnový nábytek umocňuje styl a tón koupelny. Vybíráme ho tak, aby ladil s obklady a dlažbou. Mimo to musí také plnit svou hlavní funkci – skrýt vše, co má být skryto. Není to ale tak jednoduché. Vlhkost v koupelně klade na koupelnový nábytek velké nároky. Při jeho výběru musíte tedy volit nejen podle designu, barvy nebo stylu, ale také podle kvalitního provedení a použitých materiálů. Vybírejte z těchto materiálů a neuděláte chybu.

Masivní dřevo – výdrž nade vše

Nábytek z masivu je samozřejmě velmi odolný, a to nejen proti vodě. Ten z tropických dřevin je ideální. Stylově i rozměrově se však hodí spíše do větších koupelen, kde vyniknou krásné rustikální tvary a specifický povrch.

Nábytek z laminátu – pro originální koupelnu

Lamino je v podstatě dřevotřísková deska pokrytá laminovacím papírem a zalitá melaminovou pryskyřicí. Ta vytvoří proti vlhkosti odolný povrch. Velkou výhodou laminátové úpravy je barevná a povrchová rozmanitost. Nábytek si přesně vyladíte k typu obkladů a dlažby. Výrobci teď mnohdy nabízí i možnost vybrat si čelní skleněnou plochu skříňky pod umyvadlo dle vlastního výběru. Získáte tak originální kus nábytku do své koupelny.

MDF desky – dřevěný vzhled za přijatelnou cenu

Hledáte náhradu nebo imitaci dřeva? Zkuste MDF. Jedná se o dřevovláknitou desku, která je poměrně dost odolná vůči vodě. Při její výrobě se nepoužívají lepidla a její struktura je velmi kompaktní. I tyto MDF desky mají nejrůznější vzhled. Nejčastěji se používá právě imitace dřeva. Výrobci jdou při výrobě tak daleko, že i struktura na omak připomíná dřevo.
 
Pro nábytek z MDF desek i z masivního dřeva platí, že musí být dobře ošetřen, ať už lakem nebo voskem, aby funkci voděodolnosti plnil na 100 %.

Dvě dobré rady na závěr:

  • Žádný nábytek samozřejmě není určen pro přímý dlouhodobý styk s vodou. Nic se neděje, pokud voda ukápne nebo zastříká umyvadlovou skříňku. Pokud by byl nábytek vystaven trvalému kontaktu s vodou, bude nenávratně poškozen. To platí i pro nábytek, který máte např. u bazénu nebo na nekryté terase.

  • Pozor na levné napodobeniny, které zákazníky upoutají příznivou cenou. Jejich životnost je skutečně velmi nízká. Tlak na cenu nutí výrobce použít méně kvalitní materiály. Proto věřte prověřeným výrobcům s tradicí na trhu. Přijďte si vybrat na prodejny M.B.KERAMIKY.  
22.01.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444