Jakou sedací soupravu, abyste za 5 let nelitovali

Sedací soupravu nebo pohovku už dávno nekupujeme pouze do obýváku. Ve studentských pokojích úspěšně plní funkci odpočinkové zóny, stejně tak jako prostorným halám nebo jídelnám dodávají na útulnosti. Pokud uvažujete o koupi nové sedačky, nechte se inspirovat. 

Respektujte prostor
Nepatříte ke šťastlivcům, kteří k prostoru přistupují velkoryse a nemusí se omezovat čtverečními metry? Pak si výběr sedací soupravy dobře rozmyslete. Ne každému obýváku lichotí rohová sedačka, ne každý interiér snese luxusní pětisedákovou pohovku a někdo si místo křesla raději zakoupí taburet. 
 
Vzpomínáte si na oblíbené trojsedákové sedačky z devadesátých let? Mohutné, bohatě čalouněné, s dřevěnými opěradly? Ty, ke kterým patřila dvě obrovská, těžká křesla, aby náhodou nebylo málo místa? Obývací pokoj se rázem stal skoro neprůchozím. Dnes je všemu jinak. Přednost se dává jednoduchosti a střízlivosti. Než se vydáte do prodejny nábytku, zeptejte se sami sebe - jak velkou máte rodinu? Navštěvují vás často přátelé? Možná vám postačí dvousedák. Mnohdy jsou lepším řešením dvě menší sedačky, které variabilně umístíte a prostor si neuberete.   
bydlinekSedací souprava až k vašim dveřím
Nechte si vynést sedačku až před své dveře a rovnou smontovat. Společnost Nábytek Elegance takové služby svým klientům nabízí.


Bílá vede
Stále vedou světlé barvy. I designéři si vybírají bílou, krémovou a další neutrální barvy, ke kterým snáze přizpůsobí celkový vzhled interiéru. Obzvláště v menších místnostech byste s barvami neměli experimentovat. Vyřádit se můžete na polštářích a doplňcích, které můžete podle nálady obměňovat, aniž by vás to stálo příliš peněz. Při výběru sedaček přemýšlejte do budoucna. Bude vás modro-žlutá kombinace bavit i za pět let? Do velkých prostor si výraznou červenou sedačku klidně dopřát můžete, jen pak buďte s dalšími doplňky opatrnější. 
Kam s ní?
Kam ale sedačku postavit? Dříve bylo moderní přirazit sedačku ke zdi, dnes ji naopak stěhujeme do středu místnosti. Opět platí základní pravidlo. Respektujte prostor, který máte k dispozici. I když v klasických panelákových bytech moc na výběr mít nebudete, stále pamatujte, že byste měli být schopni kolem sedací soupravy volně procházet. Dalším základním pravidlem interiérových návrhářů je nasměrování sedačky. Když se usadíte, měli byste vidět ke dveřím. Člověk tak získá přehled o dění v místnosti. Pokud se vaše sedací souprava skládá z více kusů, rozestavějte je tak, aby všichni na sebe viděli. Televize už dávno není hlavním bodem pokoje. 
 
Pohodlí především
Proč si kupujeme sedačku? Abychom mohli odpočívat. K čemu designová sedačka, na které vydržíme sedět jen chviličku? Často se navíc stává, že usneme u filmu, někdy zase přijede nečekané množství hostů. Nemělo by tomu být pořád, ale sedačky občas k příležitostnému přespání sloužit můžou. Každému člověku přirozeně vyhovuje jiná konstrukce. Do měkkých sedaček se možná zaboříte jako do peřinky, ale především pro starší lidi to může představovat velký problém. Přemýšlejte také, jestli se vám nebude rovněž hodit podpěra pro hlavu nebo přídavný podnožník.
10.07.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444