Jakou podlahu, když máme malé děti?

Vinylova krytina Wineo DESIGNline, kolekce Ambra Wood, dekor Borovice Boston hnědá, prodává KPP

Vinylova krytina Wineo DESIGNline, kolekce Ambra Wood, dekor Borovice Boston hnědá, prodává KPP

Dobrý den, nemůžu se rozhodnout, jakou zvolit podlahu. Jestli dřevěnou (plovoucí) 14 mm, nebo vinyl. Mám malé děti, které neustále jezdí po podlaze, hází hračkami a podobně. Mám strach u dřevěné podlahy, že se brzo poškrábe a děti ji zničí. Jakou byste mi doporučili? Děkuji, čtenářka Martina.

Vinylové podlahy jsou dnes velmi populární. Jednou z jejich výhod je i vysoká odolnost. Co však vinylové podlahy „nemají rády“, jsou ostré předměty, které mohou vinylové podlahy poškodit (např. ostrá kolečka některých hraček). Protože děti při jejich hrách nelze stoprocentně ohlídat, při volbě vinylové krytiny bych upřednostnil plovoucí vinylové dílce před celoplošně lepenými.

Při případné výměně krytiny (až děti vyrostou) není nutné renovovat podklad a výměna podlahové krytiny je tak časově i finančně méně náročná než u lepených dílců.

U dřevěných podlah je vyšší riziko poškrábání při dětských hrách. Nicméně drobné škrábance je možné zamaskovat, větší lze vyřešit renovací krytiny, tedy zbroušením a nalakováním. Volba je to těžká, pokud však obecně upřednostňujete přírodní materiály, dřevo bych nevylučoval.

Milan Mrkáček z firmy Kratochvíl parket profi
05.02.2016 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444