Jaké jsou trendy v designu kuchyní?

Co se změnilo?

Současné pojetí kuchyně se přizpůsobuje našemu rychlému životnímu stylu. In jsou přívětivé, otevřené prostory, které poskytnou obyvatelům domácnosti možnost sdílet společný čas trávený doma.


V designu vládnou dva rozdílné trendy: moderní minimalistický a tradiční venkovský. První spočívá v uplatnění moderních materiálů a čistých, jednoduchých liniích. Důležitá je harmonie užitých barev. V moderních kuchyních se často uplatňují velmi výrazné barvy. Pokud to obyvatelům domácnosti vyhovuje, nemusí se v této oblasti bát experimentovat.

 

Ve venkovsky pojaté kuchyni najdou své místo tradiční materiály, zejména dřevo ve své přirozené barevnosti. Důležitou součástí jsou doplňky jako např. madla, úchytky, látkové závěsy atd. Aby celek působil harmonicky, v podobném stylu by mělo být i nádobí, zejména to, na kterém servírujeme jídlo.


Zásadami  ergonomie,  důvody a důsledky různých dispozičních řešení se zabývá kniha nakladatelství Jaga Media Vše o kuchyni. Podrobně jsou řešeny i jednotlivé kuchyňské detaily či plusy a minusy používaných materiálů. V knize naleznete i doporučení pro výběr a umístění elektrospotřebičů.

 

Co je trendy, jak rekonstruovat starší kuchyň či jak si zařídit novou řeší autorka knihy Moderní kuchyně Alena Řezníčková.

03.03.2010

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444