Jaké dveře vybrat do stavebního pouzdra?

Připadá vám jako dobrý nápad zasouvat dveře do pouzdra, laicky řečeno do zdi? Ptáte se ale, jaké dveřní křídlo zvolit, aby si tahle dvojice dokonale rozuměla? Pojďme si posvítit na to, podle čeho vybírat ty správné zasouvací dveře.

Stavební pouzdro vás vlastně ve výběru dveří, které do něho budou zajíždět, nijak neomezí. Pouzdro totiž zajistí snadný a bezproblémový pojezd všech druhů dveří, dokonce i nejspecifičtější varianty, jakou jsou celoskleněné dveře. Do pouzdra lze zasouvat plné či prosklené dveřní křídlo nebo například dveře vyrobené z moderních odlehčených materiálů.
 
Foto 1 - prosklený model dveří zasouvací do stavebního pouzdra, zdroj: J.A.P.
Foto 2 - plné dýhované dveře zasouvací do stavebního pouzdra, zdroj: J.A.P.    
Foto 3 - odlehčené dveře METALIK z hliníkových profilů posuvné do stavebního pouzdra, zdroj: SAPELI


Pokud máte zálusk na takovou specialitu, kterou mohou být větší rozměry dveřního křídla, nehledejte v tom žádný oříšek. „Standardní vyráběná pouzdra pojmou dveřní křídlo o šířce 650, 750, 850, 950, 1050, 1150 a 1250 cm. Běžně je dostupné také pouzdro pro dveře vysoké 210 cm, které jsou dnes z hlediska moderního designu velice žádané,“ upřesňuje pan Petr Paksi, obchodní ředitel firmy J.A.P., která je jediným českým výrobcem stavebních pouzder. Kdybyste chtěli přesáhnout i zmiňované rozměry, můžete si nechat vyrobit stavební pouzdro, neboli plechovou kapsu pro dveře, na míru.

A jak je to s dveřmi dvoukřídlými? Právě ty se pro zasouvání do stavebního pouzdra hodí výborně, protože jimi v podstatě vznikne jedna velká posuvná stěna. Zasunutím do pouzdra dveře dočasně zmizí a získáte tak rázem jeden velký prostor. „Dvě dveřní křídla můžete zasouvat paralelně za sebe na jednu stranu, a to pomocí pouzdra Parallel, nebo proti sobě do opačného směru. K tomu slouží systém dvou stavebních pouzder Komfort propojených vodicí lištou,“ doplňuje pan Paksi.
 
Foto 4 - zasouvání dvou křídel proti sobě zajistí stavební pouzdro Komfort, zdroj: J.A.P.    
Foto 5 - dvoukřídlé dveře vytvoří praktickou posuvnou stěnu zasouvací do pouzdra, zdroj: SAPELI
Foto 6 - stavební pouzdro si můžete nechat vyrobit na míru pro atypické rozměry dveří, zdroj: J.A.P.

     

Stavební pouzdra jsou univerzální také, co se týče výrobců dveří a pasují do nich všechny modely od významných českých značek jako je například SAPELI, ŠIMBERA, TOPDOORS, TOPDOORS CZ OSTRAVA, SOLODOOR,  MASONITE CZ, POL-SKONE, PRÜM nebo Vltavín obchodní s.r.o. Výhodou tedy je, že vzhled dveřního křídla můžete vybírat čistě podle vašeho vkusu. Na první pohled se dveře budou lišit pouze tím, že nebudou mít klasické závěsy ani kliku.

Je tu ale ještě jedna věc, která by vás vzhledem k praktičnosti zasouvacích dveří do pouzdra měla zajímat. Lze zasouvací dveře zamykat? I to je možné, protože kromě madel a mušlí může být součástí dveří zámek, který dveřím vůbec nebrání v zasouvání do pouzdra. Myslete proto i na tuto důležitou maličkost, kterou využijete především v koupelně či na toaletě.

Stavební pouzdro dovoluje všechno, co správným dveřím nesmí chybět. K tomu pak přičtěte maximální pohodlí, úsporu místa a moderně odlehčený design a zjistíte, že se šiknou i do vašeho interiéru.

 

Foto 7 - součástí zasouvacích dveří do stavebního pouzdra může být také zámek, zdroj: SAPELI
Foto 8 - k zamykání zasouvacích dveří do pouzdra lze využít wc zámek, zdroj: J.A.P.

04.08.2011

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444