Jak zamezit únikům tepla potrubím? Zapouzdřete ho!

Máte výkonný kotel a úsporný celý vytápěcí systém? Abyste nepřicházeli o drahocenné teplo, myslete i na jeho přenos. Mezi horkými potrubními rozvody a výrazně chladnějším okolním prostředím totiž dochází k výměně energie a tak dochází k tepelným ztrátám.

Speciální nehořlavé pouzdro ROCKWOOL 800, jehož základ tvoří kamenná vlna, umí tyto ztráty účinně snížit. Jeho montáž je snadná a rychlá, takže ji zvládne prakticky každý.

Potrubní pouzdro ROCKWOOL 800 disponuje dokonalými technickými parametry. Díky novému uspořádání vláken kamenné vlny nabízí vysokou mechanickou odolnost a součinitel tepelné vodivosti 0,033 W.m-1.K-1 značí výjimečné tepelněizolační vlastnosti.

 


Pouzdro je obalené hliníkovou fólií vyztuženou skleněnou mřížkou. Fólie kromě estetického vjemu zvyšuje jeho mechanickou odolnost a dále pomáhá zabraňovat tepelným ztrátám. Aby pouzdro dokonale přiléhalo, má podobu dutého podélně děleného válce. Pro dokonalé a lehké uzavření je na podélném spoji opatřeno přesahem fólie se samolepicí páskou. Díky tomu je jeho montáž snadná a rychlá. Použitý materiál umožňuje jednoduché řezání na požadované rozměry.  Pouzdro má velmi nízký obsah chloridů a proto účinně napomáhá zamezovat vzniku koroze oceli.

 


Pouzdra ROCKWOOL 800 jsou běžně k dispozici ve čtyřech tloušťkách izolační vrstvy od 20 do 50 mm, takže uspokojí speciální požadavky na tepelnou izolaci. Lze je pořídit pro potrubí o průměru od 15 až do 89 mm, vyhoví tak všem běžně vyráběným rozměrům. Díky dlouhodobé stálosti kamenné vlny dokáží potrubní pouzdra ROCKWOOL 800 podstatně omezit tepelné ztráty, a tak snížit náklady na vytápění a současně i zlepšit akustickou izolaci potrubí.

Více informací naleznete na www.rockwool.cz.
04.07.2014
  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444