Jak zahřejí fólie

Topné fólie patří mezi moderní způsoby elektrického vytápění. Nenarušují vzhled interiéru a příjemně prohřátá podlaha přispěje k příjemné, útulné atmosféře každého bytu nebo domu. Zasloužit se o to mohou topné fólie Sucotherm. Není přitom podmínkou ukládat je výhradně do podlahy. Stejného výsledku docílíte při uložení ve stěnách (např. za obložením u bazénu ) nebo ve stropě (např. pod sádrokartonovým nebo dřevěným podhledem v podkroví).

Základem topných fólií Sucotherm – výrobku švýcarské firmy Star Unity A.G. – je plošná sklotextilní tkanina napuštěná vodivou uhlíkovou disperzí. Měděné postříbřené pásky, přišité na okrajích, zajišťují přívod elektrického proudu. Na tkaninu i měděné pásky je v závěrečném procesu výroby oboustranně nanesena umělohmotná vysokonapěťová izolace. Výrobce fólie expeduje ve svitcích v délce cca 50m, ze kterých se při instalaci odstřihávají jednotlivé úseky dle potřeby. Svým konstrukčním složením fólie zajišťuje vysokou spolehlivost a uživatelský komfort. 


Systém topných fólií Sucotherm může být použit jako akumulační přímotopné nebo kombinované topení. Je vhodný jak pro nové budovy, tak i pro dodatečnou instalaci do objektů stávajících. Nemusí samozřejmě jít jen o vytápění obytných prostor. Sucotherm spolehlivě poslouží při vytápění vaší kanceláře, obchodu, restaurace nebo vinárny ve sklepě historického domu. U vjezdu do garáže a přístupového chodníku či schodiště k domu vás zbaví starostí se sněhem nebo námrazou, své uplatnění nachází ale např. také v budovách kostelů, kde jej lze využít pro vyhřívání lavic. Využití Sucothermu je prostě všestranné.

Princip fungování je založen na vyzařování tepla asi z 80-95%. pouze zbylých 10- 15% je konvenční, tzn. „sálavé teplo“. Tepelné záření o délce 9-11 mikronů odpovídá záření, kterým lidské tělo vydává přibližně 50% tepla svému okolí. Stěny a předměty v místnosti teplo z větší části odrážejí, z menší absorbují. Tím vzniká difuzní záření, které rovnoměrně zahřívá všechny předměty i osoby přítomné v místnosti. Tato vlastnost fólie umožňuje topit v prostoru o 2-3°C méně, při optimálním pocitu tepla. Ušetří se tím energii a zároveň dosáhne vyšší relativní vlhkosti vzduchu. Proto je tento úsporný systém vhodný i pro lidi trpící alergiemi. Díky vytápění velkých ploch a rovnoměrnému ohřevu všech předmětů nedochází k proudění vzduchu a tedy ani k víření prachu.

 

Regulace se provádí pro každý prostor nebo úsek odděleně, termostatem nebo komplexní automatikou. Čidla v podlaze zajišťují, že teplota podlahy není nikdy vyšší než 27°C (v koupelnách 32°C), což jsou hodnoty doporučené hygieniky pro lidský organismus jako optimální, podporující pozitivní vlivy. Necítíte odkud teplo přichází a podlaha pouze příjemně hřeje. Při komplexní regulaci je možno provádět ještě další kouzla. O hodinu dřív než zazvoní budík sepnou stykače příslušné obvody a vy můžete vstoupit již do příjemně vyhřáté koupelny. Naopak, když za sebou zavřete při odchodu do práce vchodové dveře, regulační prvky teplotu ztlumí na minimum. Stejně je tomu v noci nebo o víkendech, které trávíte mimo domov, třeba ve svém rekreačním obydlí.


A pokud chcete i sem přijíždět do tepla? Není to žádný problém, zatelefonujete 3-4 hodiny předem na příslušné číslo a regulační systém „Ryles“ vše pohotově zařídí. Další možnosti záleží jen na vás a vašich představách.

O správné funkci topných fólií rozhoduje v první řadě odborná instalace. Firma RYLES-ELEKTRO-THERMO SERVICE, je nejen výhradním distributorem a obchodním partnerem švýcarského výrobce fólií Sucotherm, zajišťuje také jejich montáž. Pro projekční a montážní firmy a organizace zabývající se touto tematikou by případná spolupráce mohla být zajímaným podnětem. Pro zákazníky jsou zase topné fólie zajímavé také svojí cenou. Pestrá škála typů fólií a kombinace vytápěných ploch nabízí dostatečné množství finančních variant. Se Sucothermem nemůžete prodělat, investice do něj se bezpečně vrátí. Pro tento způsobi vytápění mluví i fakt, že po instalaci topných folií se již nikdy nemusíte o tento systém starat. Jeho životnost se rovná životnosti objektu.

 

Podrobnější informace vám ochotně poskytnou techničtí pracovníci firmy Ryles na telefonních číslech 281 96 10 42, 281 96 09 38 (i fax), 602 416 722, nebo na adrese – (sídlo firmy) – Praha 9-Klánovice, Medinská 652, 190 14.

04.04.2006

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444