Jak vyzrát na růst cen energií

Prognózy pro příští rok se nesou ve znamení zvyšování cen energií. Nejvýrazněji se zdražování promítne do cen elektřiny. Ta by mohla podle předběžného odhadu Energetického regulačního úřadu vzrůst v rozmezí 12–14 procent. Výjimkou nebudou ani ceny dalších energií. Díky nízkoenergetickým a úsporným systémům se však nabízí možnost jak účinně bojovat proti tomuto plánovanému zdražování.

Pokud už nějakou dobu zvažujete pořízení energeticky úsporného systému, může být právě chystané zdražování cen energií impulsem k realizaci tohoto plánu. Moderní technologie totiž umožňují dosahovat například zařízením pro větrání, vytápění či přípravu teplé vody vysokých ekonomických úspor při jejich provozu. Vstupní investice, ať už do kondenzačního kotle, větrací jednotky s rekuperací tepla či solární sestavy na přípravu teplé vody, zaručují úsporu energie a návratnost vynaložených prostředků. To se vyplatí zejména s ohledem na budoucnost a případný další nárůst cen energií.

Ještě větší úsporu docílíte volbou kvalitního dodavatele, který dokáže posoudit a navrhnout optimální řešení z hlediska úspory energie, spotřeby, komfortu užívání a kvality produktu. Platí také, že spojením úsporných systémů do jednoho uceleného a komplexního řešení je možné docílit dalších úspor energie.

Podzim se obvykle stává ideální dobou k investici do energeticky úsporného systému. Zejména když různé firmy nabízejí slevy, jako například společnost KKH Brno, která připravila podzimní akci na sestavy kotlů a solárních sestav německé značky Wolf, či na systém podlahového vytápění.

Více informací naleznete na www.kkh.cz.
13.10.2010 | tz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444