Jak využít dotaci Zelená úsporám?

Jakým způsobem je možné žádat? Na co je možné žádat? Kdo může žádat? Kde je možné žádat? Jaká je výše dotace programu Zelená úsporám platná od 17. 8. 2009?

Nárokových dotací je možno využít několika způsoby, jak při výstavbě nových, tak při rekonstrukcích stávajících budov. Určeny jsou na komplexní zateplení bytových a rodinných domů nepanelové technologie dosažitelné běžnými materiály jako jsou okna a tepelně-izolační materiály, ale nabízejí i možnosti pro dílčí zateplení budov, tam, kde z nějakých důvodů komplexní zateplení není možné. Na komplexní zateplení rodinných domů je přitom možno získat příspěvek ve výši až 1300 Kč na m2, na zateplení bytových domů lze čerpat až 900 Kč na m2.

 

Pokud jde o novostavby, o dotace mohou žádat první vlastníci bytů, nikoli developeři.



Součástí programu je rovněž podpora ekologického vytápění, která se týká i panelových domů. Jde o snahu topná média na uhlí, naftu a lehké topné oleje nahradit efektivními technologiemi vytápění, která využívají biomasu, solární energii či v případě tepelných čerpadel energii ze země či vzduchu. Dotaci mohou získat i majitelé novostaveb, pokud jejich stavby dosáhnou parametrů nízkoenergetického standardu.

 

Seznam výrobků a technologií či seznam odborných dodavatelů zapojených do programu naleznete v článku Zelená úsporám.


Nejnovější podrobné informace naleznete na na www.zelenausporam.cz.

Zájemcům o dotace je také k dispozici bezplatná informační linka na telefonním čísle: 800 260 500.


16.11.2009

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444