Jak výrazně snížit náklady na bydlení?

Každé bydlení s sebou přináší nekonečnou spirálu různých výdajů, existují ale způsoby, jak je výrazně snížit. Každá domácnost má například možnost vybrat si, od jaké společnosti chce odebírat elektřinu a plyn – hlavní motivací ke změně dodavatele energií jsou většinou ušetřené tisíce korun, mezi další uvedené důvody pak patří lepší služby a ochotnější zákaznický servis.  

České domácnosti v posledních letech hromadně mění dodavatele energií. Dodavatele elektřiny jenom v první polovině letošního roku změnilo 145 000 domácností a dodavatele plynu 169 740 domácností.

Při změně dodavatele lze v případě plynu ušetřit až 8 000 Kč ročně, když se plynem topí a ohřívá voda. Průměrná výše úspory činí 5 000 Kč ročně. 
Změnou dodavatele ovlivníte až 80 % vyúčtování za plyn

Cena plynu lze rozdělit na dvě základní složky: liberalizovanou a regulovanou. Obchodníci nakoupí plyn, aby ho následně s obchodní marží prodali odběratelům. Tento proces nepodléhá státní regulaci a tržní složka tvoří majoritních 60 až 80 % výsledného vyúčtování za zemní plyn.
 
Nejvíce tak lze ušetřit pouhou změnou dodavatele. Momentálně jich o přízeň domácností bojuje více než třicet s různými cenovými nabídkami. Chytrá změna obnáší srovnání cen plynu všech dodavatelů ve vašem kraji.
Změna je bezplatná a snadná, ale chvíli trvá

Právo volby dodavatele plynu formou bezplatné změny mají všichni zákazníci od 1. ledna 2007. Počítejte ale s obvyklou výpovědní lhůtou tři měsíce. Samotná změna dodavatele je jednoduchá a celý proces lze zvládnout během pár minut. Nemusíte se bát, že byste podstupovali administrativně náročný proces. Vše se dá sjednat přes internet a o výpověď u stávajícího dodavatele se postará ten nový. Spočítejte si, kolik vhodnou změnou dodavatele ušetříte.

Chytrý Honza

Společnost Chytrý Honza za vás srovnává všechny finanční produkty na českém trhu a představuje tak moderní řešení osobních financí pro 21. století. Od roku 2009 využilo těchto služeb více než 250 000 spokojených zákazníků. V současné době má v nabídce 18 kategorií finančních produktů a zpracovává desítky tisíc poptávek měsíčně, čímž se řadí mezi jedničku na českém trhu.
02.10.2013

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444