Parní hrnec ETA Calderon |
Parní hrnec
Když se řekne zdravé vaření, většině se vybaví vaření v páře. Ano, tento způsob vaření opravdu patří k tomu nejšetrnějšímu. Vařením v páře získáte jídlo zdravější, chutnější a dietnější, než kdybyste ho smažili nebo pekli. V potravinách zůstává více vitamínů, minerálů, antioxidantů a dalších prospěšných látek. K přípravě nepotřebujete žádný tuk, pouze vodu. Navíc vařením v páře nevznikají nebezpečné karcinogenní látky.
Parní hrnec se většinou skládá z několika pater a základny, do které naléváte vodu. Ta po zapnutí hrnce začne vřít a produkovat páru, která proniká do jednotlivých pater k surovinám.
Parní hrnec se většinou skládá z několika pater a základny, do které naléváte vodu. Ta po zapnutí hrnce začne vřít a produkovat páru, která proniká do jednotlivých pater k surovinám.
Úspora energie i času
Díky důmyslnému provedení parního hrnce můžete vařit více pokrmů najednou, aniž by se mísily jejich vůně. Můžete tedy klidně vařit rybu, brambory i zeleninu dohromady.
Parní hrnec bychom doporučili všem, kteří chtějí do svého jídelníčku zařadit zdravější varianty pokrmů ať kvůli životnímu stylu nebo dietě. Samozřejmě i vás může za čas parní hrnec přestat bavit. Proto je dobré si na tento typ vaření zvyknout, hledat inspiraci v receptech na internetu a neustále se zdokonalovat. Vaše zdraví se vám jistě odvděčí.
V parním hrnci například můžete "upařit" candáta. Podívejte se na recept ve videu:
Díky důmyslnému provedení parního hrnce můžete vařit více pokrmů najednou, aniž by se mísily jejich vůně. Můžete tedy klidně vařit rybu, brambory i zeleninu dohromady.
Parní hrnec bychom doporučili všem, kteří chtějí do svého jídelníčku zařadit zdravější varianty pokrmů ať kvůli životnímu stylu nebo dietě. Samozřejmě i vás může za čas parní hrnec přestat bavit. Proto je dobré si na tento typ vaření zvyknout, hledat inspiraci v receptech na internetu a neustále se zdokonalovat. Vaše zdraví se vám jistě odvděčí.
V parním hrnci například můžete "upařit" candáta. Podívejte se na recept ve videu:
Pomalý hrnec
Pomalý způsob vaření funguje na principu dušení. Jídlo se vaří při nízkých teplotách, a to mezi 90 a 100 °C. Tak si maso zachová svou vlhkost, bude křehké a veškeré chutě výsledného pokrmu se zvýrazní.Pomalý hrnec - ETA |
Veškeré suroviny nakrájíte, vložíte do pomalého hrnce, zavřete, hrnec zapnete a dál se o nic nestaráte. Pomalé vaření šetří čas. Opravdu. Při pomalém vaření, které může trvat 4 hodiny i více, uděláte mnohem více práce, než kdybyste museli stát u plotny. Suroviny nemusíte míchat, nepřipálí se, protože se ohřívají rovnoměrně. Z hrnce se neodpařuje voda, ani nepotřebujete tolik tuku. Jídlo bude šťavnaté, křehké a dietní. V pomalém hrnci nejvíce oceníte přípravu polévek, omáček, masových směsí, dušené zeleniny, ale například i francouzských brambor.
Pomalé vaření dokáže ušetřit nejen váš čas, ale i energii. Pomalý hrnec má až o 60 % nižší spotřebu oproti běžnému vaření.
Pečenka
Elektrický pečící hrnec PEČENKA oceníte například na chatě |
Díky velice nízkému příkonu jsou tyto spotřebiče vhodné i na chaty nebo dovolené. Také nová pečenka, kterou společnost ETA znovu představila v roce 2014, si zachovává svůj typický čtvercový tvar. Víko s nerezovou obrubou a speciálními ventilačními otvory disponuje praktickým skleněným průzorem, takže nemusíte víko během vaření vůbec zvedat. Bezpečné používání zajišťuje také pojistka automatického vypnutí při odejmutí víka.
V pečence připravíte šťavnaté maso, výborné zapečené brambory, těstoviny, ale dokonce i buchty.
Domácí pekárna
V supermarketech narážíme na pečivo z rozmrazeného polotovaru, často přibarvené, aby vypadalo zdravěji a “cereálněji”. Pokud opravdu chcete jíst kvalitní pečivo nebo kvůli nemoci vyžadujete bezlepkové, navštivte specializované pekárny nebo si zkuste vlastní chléb upéct doma.Nerezová domácí pekárna Duplica Vital |
Fandíte zdravému životnímu stylu a rádi byste vyzkoušeli vlastní chléb například z žitné mouky? S domácí pekárnou upeče chleba i úplný začátečník. Navíc si upečení můžete načasovat, takže vás ráno vzbudí vůně čerstvého chleba. V domácí pekárně nemusíte péct jen chleba. Například domácí pekárna Duplica Vital má dva programy, které žádná jiná pekárna nemá: Kvašení a Vital. S nimi můžete péct chleba z přírodního kvásku bez jakýchkoliv éček. Zvládne i přírodní sýry, jogurty nebo kvásky.
Pokud vás zajímají detailnější informace k jednotlivým produktům, navštivte internetové stránky www.eta.cz.
Pokud vás zajímají detailnější informace k jednotlivým produktům, navštivte internetové stránky www.eta.cz.