Jestliže jste dosud potraviny v lednici ukládali tam, kde zrovna bylo volné místo, možná jste byli překvapeni, že salát rychle zvadl nebo maso se brzy zkazilo. Moderní lednice z mrazákem jsou vylepšeny speciálními přihrádkami s odlišnými teplotami a různou vlhkostí. Potravině tak zaručují optimální prostředí.
Zóny se specifickými podmínkami každý výrobce pojmenovává jinak, jsou však vždy zaměřeny na stejný cíl - zajistit ideální podmínky pro uchovávání potravin.
BioFresh - vaše potraviny až 3x déle čerstvé
Společnost Liebherr nabízí chladničky s technologii BioFresh. Chladnička vybavená touto funkcí obsahuje několik zásuvek (nejčastěji dvě), umístěných na kuličkových výsuvech, ve kterých jsou vytvořeny ideální podmínky pro skladování čerstvých potravin. V přihrádkách je teplota a vlhkost nastavena tak, aby si ovoce, zelenina, ryby a další potraviny uchovaly co nejvíce vitaminů a své přirozené chuti. Správně skladované potraviny si udrží svou čerstvost až 3x déle než v běžné chladničce.Video: Srovnání salátu uchovávaného v běžné chladničce a ve speciální zóně BioFresh:
Teplota je udržována díky přesné elektronice. Pro skladování potravin je ideální teplota těsně nad 0° C. Pokud by totiž teplota klesla pod 0° C, došlo by k poškození, popřípadě zničení potravin. Dodávka vlhkosti je zajištěna pomocí ventilátoru, který je umístěn v horní části chladničky, nasává vzduch a žene ho dvojitou zadní stěnou chladničky, kde je umístěn výparník na kterém vlhkost kondenzuje a odkud je tímto proudícím vzduchem odváděna do BioFresh zásuvek.
Díky dvojité zadní stěně nedochází ani k rosení a namrzání vnitřní zadní stěny chladničky. Pokud budete mít nějakou potravinu opřenou o tuto stěnu, nehrozí přimrzání či promáčení potravin.
Vláhu, nebo sucho? Nastavte si podmínky
BioFresh zóna je nastavena buď jako DrySafe, nebo HydroSafe. Prostor DrySafe s nízkou vlhkostí vzduchu je speciálně určen pro skladování masa, ryb a mléčných výrobků. Při nízké teplotě a vlhkosti vzduchu se totiž sníží činnost mikroorganismů, které napomáhají kažení potravin. Díky tomu jsou potraviny déle čerstvé. Například buněčná struktura v rybách a jiných mořských plodech je obzvláště náchylná k mikrobiologickým procesům rozkladu, proto je jejich skladování při nízké teplotě a vlhkosti nesmírně důležité.Naopak ovoce a zeleninu skladujte v oblasti HydroSafe. Jak už její název napovídá, zajistí dostatečnou vlhkost.
Více informací o lednicích LIEBHERR hledejte na internetové adrese www.topchlazeni.cz.
Více informací o lednicích LIEBHERR hledejte na internetové adrese www.topchlazeni.cz.