Jak ušetřit za topení?

Jakým způsobem fungují dnes tolik zmiňovaná tepelná čerpadla? Vyplatí se investice do tepelného čerpadla? Na kolik instalace tepelného čerpadla přijde?

Investice do tepelného čerpadla se Vám vzhledem ke vzrůstajícím cenám energií určitě vyplatí. Tepelné čerpadlo může snížit náklady na provoz rodinného domu o více než polovinu.

 

 A na kolik instalace tepelného čerpadla přijde? To záleží na mnoha faktorech, z nichž nejzásadnější je výkon tepelného čerpadla a odkud bude teplo odebírat. Orientačně lze říct, že u rodinného domku vyjde pořízení čerpadla o 200 000,- Kč až 250 000,- Kč dráž než byste zaplatili za plynové topení.

 

Zde se můžete dozvědět bližší informace o návratnosti investice do tepelného čerpadla.

V následujícím článku se dozvíte o způsobu fungování tepelných čerpadel.

18.11.2009

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444