Jak správně vybrat radiátory do moderního interiéru

Radiátory Living1 v barvě HOTHOT 70 - modrá obloha

Radiátory Living1 v barvě HOTHOT 70 - modrá obloha

Ať už jsme si pořídili nové bydlení, nebo rekonstruujeme stávající, dostáváme se k tématu topného systému a radiátorů. V dnešní době si můžeme vybírat z široké škály materiálů i barev ve všech oblastech interiérového designu. Radiátory a koupelnové žebříky nejsou výjimkou. Podívejme se na možnosti zakázkové výroby radiátorů v praxi. Jak taková zakázková výroba funguje? Jsou radiátory cenově přijatelné? Seznamte se s konkrétním příběhem slečny Liškové.

Slečna Lišková si pořídila do osobního vlastnictví starší prostorný byt v Praze. Byt si žádal kompletní rekonstrukci. Slečna si proto najala stavební firmu a aktivně se zapojila do výběru vybavení, materiálů a barev. V bytě bylo nutné vyměnit všechny rozvody topení a stávající staré radiátory. Původní nevzhledné radiátory, zbytečně rozměrově výrazné, které zabíraly velký prostor, se vyměnily za menší modely otopných těles. Do původní koupelny zbývalo vybrat vhodný koupelnový žebřík.

Stavební firma zaslala nabídku klasických bílých deskových radiátorů a bílého žebříku do koupelny. Levné radiátory svým designem však neodpovídaly stylu interiéru. Pro svou novou koupelnu měla majitelka představu koupelnového žebříku v barvě mědi. Do prostorné kuchyně, obývacího pokoje a ložnice toužila po designových radiátorech. Obavy z vysoké ceny se rozplynuly ve chvíli, kdy si na internetu otevřela stránky www.hothotradiatory.cz.

Na stránkách nalezla přes 140 modelů radiátorů a protože slečna pracuje jako advokátní koncipientka, nemá tedy s radiátory zkušenosti, potřebovala s výběrem poradit. Potěšilo ji, že radiátory značky HOTHOT jsou české výroby. A jak celý proces výběru a následné realizace probíhal?
Po krátkém telefonátu firma přijela zaměřit stávající prostory a vypočítat potřebné výkony. Zákaznice si v katalogu radiátorů vybrala vyhovující modely radiátorů zn. HOTHOT. Do prostorné kuchyně zvolila model Europe v černé barvě (RAL 9005), který patří do řady designových radiátorů. V ložnici zvítězila jemná barva slonové kosti (RAL 1015) a model Living určený k instalaci pod okno. Do obývacího pokoje si vybrala kombinaci radiátorů z řady Living a radiátor do rohu Ruby Round v kovové barvě RAL 9006. Připojení do systému a rozměry radiátorů firma přizpůsobila interiéru a projektu stavební firmy. Radiátory doplnila o termostatické sety s hlavicí. 

„Nejtěžší bylo vybrat si barvu. Firma HOTHOT má v základním vzorníku 37 barev bez příplatku,“ dodává slečna Lišková.

Dalším krokem bylo sepsání závazné objednávky a vystavení zálohové faktury. Po zaplacení firma započala výrobu radiátorů a do tří týdnů je zákaznice přebírala od kurýra ve svém novém bytě.

HOTHOT Exclusive je výrobce otopných těles a díky široké škále modelů si u něj vybere opravdu každý. Bytové radiátory, designové radiátory, radiátory se zrcadlem nebo skleněným krytem, retro radiátory, koupelnové žebříky. 140 modelů radiátorů, zakázková výroba, široká nabídka rozměrů, ohřevů, barev i připojení dělají z radiátorů HOTHOT oblíbené řešení pro domácnosti, topenáře i firmy v celé Evropě.
13.01.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444