Jak sladit dveře s celkovým pojetím interiéru a exteriéru

Variabilita bezpečnostních dveří NEXT

Hlavním úkolem bezpečnostních dveří je vytvořit obtížně překonatelnou překážku nezvaným hostům na vstupu do našeho objektu. Nezanedbatelný je ovšem také estetický vzhled dveří, neboť jejich design dotváří celkové pojetí interiéru i exteriéru. Výhodou dveří NEXT je v tomto směru možnost použít pro každou stranu dveří zcela rozdílný design, materiál nebo barvu.

Next na veletrhu For HabitatKromě běžných povrchů z masivního dřeva, laminátu či dýhy jsou dnes často používány i neobvyklé materiály, jako např. polyrey, alucobond, broušený nerez, exotické dřeviny či speciální desky z pryskyřic a umělých hmot. Variabilita dveří NEXT umožňuje najít vždy vhodný povrch i do náročného vnějšího prostředí. Velice efektní jsou prosklené varianty a dveře s bočními a horními světlíky. Konstrukce rámu a okolí dveří pak splňuje nejen požadavky na danou úroveň zabezpečení, ale zároveň je skryta obložením, sladěným s vlastním provedením dveří. Použité sklo je vždy bezpečnostní s dostatečným tepelným odporem. Nepřehlédnutelným detailem jsou i obvodové lišty z broušeného nerezu, které poskytují dveřím maximální odolnost a dlouhou životnost. Samostatnou kapitolou jsou repliky historických dveří, které skrývají plnohodnotné bezpečnostní jádro NEXT a umožní řešení bezpečnosti v památkově chráněných objektech.


Dveře NextDetaily rozhodují

Bezpečnost 3. a 4. kategorie – Vysoká odolnost je dána ocelovou konstrukcí, oboustranným pancéřováním, až dvacetibodovým uzamykacím systémem a speciálními kalenými kryty zámků. Dveře jsou ovládány bezpečnostními vložkami EVVA, které jsou odolné proti všem známým způsobům překonání.

Požární odolnost 30 minut je zákonem stanovený standard v bytových domech a všechny modely dveří NEXT jsou dodávány v této variantě. K dispozici je i úprava dveří s certifikovanou kouřotěsností.

Součinitel prostupu tepla dveří NEXT je certifikován na hodnotu U = 0,8. Do detailu je vyřešena i tepelně komplikovaná ocelová zárubeň a přerušení jejího tepelného mostu. Minimální teplota vnitřního křídla činí vynikajících 13 °C.

Bezpečnostní dveře NextZvuková izolace bezpečnostních dveří NEXT dosahuje vysokého útlumu zvuku v rozsahu Rw = 33 až 42 dB. Z dalších důležitých vlastností mají dveře NEXT certifikáty průvzdušnosti (4), vodotěsnosti (1A) a odolnosti proti zatížení větrem (3). Dveře NEXT jsou tak vhodné i do exteriéru s nejnáročnějšími povětrnostními podmínkami.

Nezbytnou součástí každého výrobku jsou i související služby. Firma NEXT nabízí bezplatné technické konzultace, nonstop servis v celé ČR, certifikovanou montáž, expresní dodávky do 24 hodin, garantovanou bezúhonnost zaměstnanců a zejména 18 let zkušenostní v oboru.


Více na www.next.cz
07.04.2010

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444