Jak si zařídit posezení na zahradě či terase

Pro mnoho lidí je vidina zahrady jedním z hlavních důvodů, proč se nespokojují s bydlením v městském bytě a rozhodnou se pro rodinný dům. Bydlení uvnitř domu lze sice o bydlení v zahradě rozšířit jen po jistou část roku, užít si takového potěšení ale stojí za to. Využívat zahradu v letních měsících ke stolování i odpočinku ovšem nelze bez zahradního nábytku.

Pokud patříte k těm šťastnějším z nás, kteří mají pro blížící se teplé měsíce k dispozici zahradu, verandu nebo terasu a právě teď rozhodujete, jaký nábytek sem pořídit, mohla by vás rozhodně zajímat nabídka firmy pana Michala Lišky. Výhodou je, že při objednání zahradního nábytku ze smrku či borovice, chatek a u objednávek za více jak 10 000 Kč nabízí dopravu zdarma po celé České republice.
 Zahradní nábytek Liška provozuje také nové zahradní centrum přímo v areálu firmy ve Velkém Meziříčí. Nakupující tak může využít možnost na vlastní oči vidět a vyzkoušet si zahradní stoly, zahradní lavice, zahradní židle, ale i zahradní chatky a domky a získat přímo od výrobce všechny potřebné informace o vybraném zboží. Případný nákup může realizovat přímo nebo si později může zahradní nábytek objednat přes eshop.

Masivní zahradní nábytek ze smrku a borovice je nejen odolný vůči opotřebení, ale je i robustní a při vhodném ošetřování má i vysokou životnost. Firma pana Lišky vyrábí a prodává několik různých sestav, dřevěné zahradní stoly, židle, křesla, lavice, stoličky i dřevěné květináče. Kromě toho nabízí také dětskou zahradní sestavu  a dětské pískoviště, ale např. i kvalitní a pevné pivní sety. Každý kus nábytku je vyráběn s důrazem na přesnost a kvalitu v každém detailu, během let firma získala mnoho cenných zkušeností a vlastní výrobu stále zdokonaluje. Zdejší výrobky jsou určeny všem, kteří stojí o kvalitu za příznivou cenu.
Výhodou nákupu zahradního nábytku od tohoto výrobce je i možnost upravit rozměry podle potřeb zákazníka a snazší domluva při specifických požadavcích. Samozřejmou výhodou je i kvalifikované poradenství  při výběru i při údržbě.

Jako výrobce kvalitního dřevěného nábytku působí firma Michal Liška - zahradní nábytek už od roku 1997. Na trh firma zprvu dodávala jen vlastní celodřevěný nábytek z domácích dřevin - smrku a borovice. Sortiment byl pak postupně rozšiřován a dnes si můžete prostřednictvím e-shopu objednat z bohaté nabídky, ktera zahrnuje kromě tohoto vlastního nábytku z masivu snad všechny materiálové možnosti, které jsou na současném trhu.
Najdete zde i levnější nábytek z plastu, který nemusí být nutně nevkusný, ale patří přece jen k méně odolným a často ani svým charakterem do přirozeného prostředí zahrady příliš nezapadne. Oblíbeným materiálem, který lze doporučit, se ale stává umělý ratan se svým příjemným, přirozeně působícím vzhledem a mimořádnou odolností. Umělý ratan, který je nenáročný na údržbu, existuje v několika barevných provedeních a výrobci jej často kombinují také s jinými materiály - se dřevem, sklem i kovovými prvky.

Náročnější zákazníci dnes vyhledávají zahradní nábytek z exotických dřevin - k žádanému materiálu patří odolné a krásně zbarvené teakové dřevo, které vyžaduje minimální údržbu. Podobné vlastnosti má např. také dřevo akácie, meranti nebo i ekalyptus.
Módním trendem se v současné době stává kovový nábytek nebo kombinace kovových konstrukcí s dřevěnými či vyplétanými plochami. Každopádně je výběr natolik bohatý, že se při výběru vyplatí vzít v úvahu všechny vaše potřeby, ať už jde o účel nebo o styl. Jiný nábytek je vhodný na kamennou podlahu terasy, jiný do trávy. Pokud jde o zahradu, vaše volba by rozhodně neměl narušit přírodní dojem a nábytek měl by příjemně ladit s prostředím, ve kterém budete trávit možná nejhezčí chvíle letních dnů či večerů.
15.04.2011 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444