Jak se zdravěji stravovat

Špatné stravovací návyky se týkají každého druhého člověka v moderním světě a mohou být příčinou i vašich zdravotních problémů. Přehnaná konzumace smaženého jídla i velké množství oleje použitého při vaření je zkrátka velký problém dnešní doby. Je vůbec možné se v dnešním světě dobře stravovat?

Základní potřebou k přípravě každého teplého jídla je sada kuchyňského vybavení, se kterým by mělo být vaření jednoduché a rychlé. Skutečně kvalitní nádobí nám práci nejen usnadní, ale bude i dobrým pomocníkem na cestě ke zdravějšímu životnímu stylu.

Pánev z teflonu nebo keramiky?


V moderních kuchyních mnozí používají pánev s nepřilnavým teflonovým povrchem. Vaření s takovou pánví se může zdát skvělé, přitom ale spotřeba oleje je obrovská a zbytečná. Navíc pánev samotná obsahuje nebezpečné látky PTFE, které se při zahřátí už na 200°C mohou uvolňovat do jídla i vzduchu. 

V případě nádobí s keramickým povrchem je použití oleje zcela zbytečné, a přesto na něm jídlo klouže jako po másle. Kuchyňské nádobí s keramickou vrstvou se liší od kuchyňského nádobí s nepřilnavým povrchem hlavně v tom, že používá přírodní materiály, které jsou šetrné k přírodě i zdraví. Umožňuje vaření na minimálním množství tuku, aniž by se jídlo připálilo nebo bylo nedopečené.
Unikátní keramický povrch pro požitek z vaření
 
Keramický povrch je dokonale hladký a bez pórů. Jádro keramické vrstvy tvoří organická vrstva keramiky. Jídlo se tak nepřichytává k nádobí, a je možné s ním připravit mnohem zdravější pokrmy, protože nepotřebujete téměř vůbec žádný olej nebo máslo – povrch stačí jen zlehka potřít olejem pomocí mašlovačky.

Uvaříte rychleji a šetříte čas, peníze i přírodu
 
Povrch „Ceramica“ je ideální pro rychlé a zdravé vaření. Rychle se rozehřeje a dokonale rozvádí teplo, což se při přípravě jídla velmi hodí. Keramický povrch má při rozpálení navíc výjimečnou schopnost – dokáže uzamknout chuť a šťávu uvnitř jídla. Díky tomu si pokrmy uchovají více živin, vitamínů a minerálů. Keramický povrch Delimano „Ceramica“ je vyrobený pomocí nanotechnologií. Díky tomu je pevný, kompaktní a bez pórů. Neobsahuje PTFE (teflon), není použito žádné lepidlo. Na rozdíl od řady dalších nepřilnavých povrchů je „Ceramica“ organická, neobsahuje PFOA (perfluorooktanovou kyselinu) a její výroba je díky nižší emisi CO2 do ovzduší šetrná k životnímu prostředí. Výborně vede teplo a usnadňuje tak vaření.
Odolnost a snadné čištění
 
Keramický povrch „Ceramica“ je odolný vůči poškrábání a změnám barvy. Svůj lesk si udrží i po mytí v myčce nádobí. Vydrží také teplený šok a korozivní účinky čisticích prostředků. Na hladký povrch se jídlo nepřichytává, takže ho není potřeba seškrabávat. Stačí jen otřít vlhkým hadříkem.

5 let záruky
 
Výrobky Delimano „Ceramica“ s keramickou vrstvou zůstanou trvalou součástí vaší kuchyně, protože jejich povrch vydrží několik let bez známek opotřebení. Prémiová kvalita nádobí Delimano je potvrzená také 5letou zárukou. Vaření s výrobky Delimano vám usnadní a maximálně zjednoduší denní přípravu všech pokrmů a zejména přinesou potěšení z vaření, ať už jste úplný kuchařský laik, nebo profesionál. 
bydlinek
Nádobí Delimano přináší široké využití pro vaše kulinářské nápady. Přinášíme vám pro inspiraci chutný recept, který je šitý na míru pro smažení v pekáči Delimano.
Hermelín v županu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY (na 10 kusů):
2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (doporučujeme pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho těsta je možno připravit i 6 kusů.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Vyválíme listové těsto a rozkrájíme na obdélníky. Položíme šunku, potřeme kečupem, potom rozkrojený hermelín nebo jiný sýr na polovinu, opět kečup a zase šunku. Polovinu těsta přehneme přes náplň a pořádně přitlačíme. Potřeme vejcem a posypeme sezamovým semínkem nebo lněným. Můžete dát klidně sůl a kmín. Pečeme v horké troubě asi 15 minut.
Pro více informací o keramickém nádobí DELIMANO navštivte internetové stránky: www.delimano.cz.
18.04.2013 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444