Jak připravit dětské hřiště Jungle Gym na zimu

Zazimovat dětské hřiště není nic složitého. Dětská hřiště Jungle Gym jsou vyrobena z velmi odolných materiálů, které dobře vzdorují sníženým teplotám a dalším projevům zimního počasí. Celé zazimování má tedy spíše preventivní smysl.

Většina moderních hřišť je vyrobena z kvalitních materiálů, které dokážou odolat nízkým teplotám, sněhu a dalším projevům zimního počasí. Přesto se však doporučuje provést několik jednoduchých kroků a hřiště na zimu připravit. 
 

Pamatujte na zimu ještě než hřiště postavíte

Nejúčinnější formou ochrany dětského hřiště před tuhým zimním počasím je tlaková impregnace řeziva. Ta se provádí ještě před montáží dětského hřiště. Zajišťuje rovnoměrné ošetření dřeva do hloubky. Buďte připraveni na to, že tlaková impregnace zanechá na dřevu lehce zelenou barvu a na povrchu se vytvoří mírná bílá krupice. Nejedná se však o závadu, ale o přirozenou reakci dřeva na impregnaci – bílá krupice po pár dnech oprší a po nějakém čase zmizí z povrchu dřeva i nazelenalá barva.

 

Když už hřiště stojí

Pokud máte hřiště již sestavené, můžete místo tlakové impregnace použít impregnační napouštědlo, které má sice menší účinky než tlaková impregnace, ale i tak poskytne vašemu dětskému hřišti dostatečnou ochranu před negativními vlivy zimního počasí.

Při extrémně nízkých teplotách by mohlo dojít k poškození plastové skluzavky, proto při tuhých mrazech doporučujeme plastovou skluzavku ze hřiště odmontovat a uschovat do sklepa, kůlny nebo do jiného zastřešeného kumbálu. V případě, že máte laminátovou skluzavku, nemusí vás zimní počasí vůbec trápit, laminátová skluzavka by měla být schopna odolat i mrazivému počasí.

Kromě skluzavky bývají součástí dětských hřišť Jungle Gym i další plastové součástky (volant, dalekohled, periskop, kelímkový telefon apod.), ty však nejsou vyrobeny z tak odolných plastů jako skluzavka a uděláte líp, když je před krutými mrazy schováte do tepla a zpátky je namontujete až na jaře.

Kovové součástky dětského hřiště jsou pozinkované, takže jim ani při velmi nízkých teplotách nehrozí žádné nebezpečí.
 
30.11.2016 | PR
  • Vladeko spol. s.r.o.

    Vyrábíme zahradní nábytek, zahradní domky, chaty, ale i zastřešené zahradní pergoly, dřevěné masivní a dětská hřiště – veškeré výrobky ze dřeva pro dům i zahradu. Provádíme i montáže všech našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444