Jak postavit pasivní dům

Chystáte se stavět pasivní nebo nízkoenergetický dům? Nevíte, jaké výrobky a postupy použít? Přij'dte se poradit s odborníky na brněnské výstaviště. Od středy 10. října zde bude k vidění vše pro pasivní a nízkoenergetické domy pod jednou střechou.

Chcete vědět, jak ušetřit za vytápění nebo jak zvýšit kvalitu svého bydlení? Nebo jste zvědaví, jakým směrem kráčí vývoj ve stavebnictví? Od 10. října bude v Brně po dva dny zdarma přístupný veletrh PASIVNÍ DOMY 2007 specializovaný na nízkoenergetické a pasivní stavby. Letošní novinkou je Fórum vystavovatelů, na kterém budou představeny nejnovější výrobky a technologie vhodné pro pasivní domy formou přednášek a následných diskusí. Fórum se bude konat na brněnském výstavišti v sále Morava ve středu 10. října od 11.15 a je, stejně jako celý veletrh, pro všechny zájemce přístupné zdarma.

 

Úvodem do problematiky stavění pasivních domů Fórum zahájí Jan Bárta z neziskového sdružení Centrum pasivního domu. V programu dále vystoupí Antonín Janík (ISCELL Vertriebsge. m.b.H.) na téma vzduchotěsné systémy a celulózní zateplení, na téma otvorové výplně pro pasivní domy bude mluvit Petr Rajský (REHAU s.r.o.), Stanislav Jirák (Tremco Illbruck s.r.o.) se bude zabývat Problematikou instalace otvorových výplní. Výhody minerálních izolací na bázi skelné vlny přiblíží účastníkům Fóra Jan Kurc (URSA CZ s.r.o.), Jiří Stratil (LIKO-S, a.s.) představí stříkanou pěnu Icynene jako ideální izolaci pro pasivní domy. Posledním mluvčím připraveného programu bude Tomáš Straka (REGULUS spol. s r.o.), který se bude věnovat Solárním systémům a rekuperaci vzduchu.

Výstavní sekce a Fórum vystavovatelů jsou součástí 3. ročníku mezinárodní konference PASIVNÍ DOMY 2007, jejímž organizátorem je sdružení Centrum pasivního domu a která přinese nejnovější informace o vývoji a dění v tomto oboru. Stejně jako během druhého ročníku zde zazní celá řada zajímavých přednášek zahraničních i českých odborníků. Hlavním tématem je letos transfer technologií výstavby pasivních domů ze zemí západní Evropy směrem na východ. Experti z Německa, Rakouska a Itálie, kde rozvoj tohoto typu výstavby probíhá nejrychleji, předají sé zkušenosti odborníkům z ČR, Slovenska, Polska a Maďarska. Chybět nebudou ani prezentace realizací pasivních domů.

Více informací naleznete na adrese http://www.2007.pasivnidomy.cz/

08.10.2007 | tz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444