Jak pečovat o tvrdé podlahy způsobem, o kterém naše babičky jenom snily?

Soutěž o robotický mop Braava

Plovoucí podlaha, dlažba nebo třeba obyčejné linoleum - jsou prakticky v každém domě nebo bytě, dělají skvělou službu, ale rychle se špiní. Poradíme vám, jak o tvrdé povrchy pečovat tak, aby zůstaly stále čisté a voňavé a vás to stálo minimum času.

Dramatický vývoj podlahových krytin
Za posledních 25 let prošla nabídka podlah dramatickým vývojem. V dobách ne tak dávno minulých jsme měli na výběr jen pár druhů koberců, parket a linolea.

Pohled do katalogů dnešních podlahových studií vypadá zcela odlišně. Vybírat můžeme z nepřeberného množství vzorů, ale také materiálů a dokonce technologických postupů. Je potřeba ovšem myslet na to, že výběrem tvrdé podlahy to nekončí. Naopak! Ať už nakonec zvolíte PVC, vinylovou, laminátovou nebo dřevěnou podlahu, to hlavní přijde po jejím položení. Máme na mysli údržbu a péči.

Máte málo času? Pusťte na to robota
Ve srovnání s minulostí sice výrazně narostla nabídka typů podlah, výrazně se však také změnil způsob trávení volného času. Volných chvil si vážíme a nechceme je promarnit úklidem. Úklidu se tak věnujeme spíše náhodně, ne pravidelně. Dřevěné podlahy však vyžadují poměrně častou a šetrnou péči, neboť jsou velmi náchylné na přítomnost písku a také množství vody. Příliš mnoho vody způsobuje bobtnání a zašednutí podlahy, drobná zrnka písku mají na svědomí poškrábání. Zcela nový přístup v údržbě tvrdých podlah představuje robotický mop iRobot Braava 380. Tento robotický pomocník od světového lídra v robotice postupně mění způsob, jakým rodiny na celém světě o tvrdé podlahy pečují.
Tichý, šetrný a pečlivější než člověk
Okamžitě, během měsíce od uvedení do prodeje v roce 2013, se iRobot Braava stal nejprodávanějším robotickým mopem na světě. Braava totiž používá pokročilý systém navigace v místnosti NorthStar vyvinutý ve spolupráci s NASA. Ten funguje jako vnitřní GPS, která pomocí speciální navigační kostky a paprsků vysílaných na strop říká robotovi, která místa vytřel a která zbývá ještě vytřít.

Účinné utěrky z mikrovlákna se dodávají v provedení pro mokrý (režim mopování) a suchý úklid (režim zametání). Obě šetrně sbírají drobné nečistoty a zanechávají například dřevěnou podlahu hezky čistou a naleštěnou. K vysoké kvalitě mokrého úklidu přispívá rovněž speciální systém PRO-CLEAN.

Technologie PRO-CLEAN díky zásobníku na čisticí roztok zabudovanému ve fixační podložce udržuje utěrku z mikrovlákna během úklidu optimálně vlhkou. Díky tomu Braava 380 odstraní z podlahy i odolnější skvrny a přitom nepoškodí dřevěnou podlahu. Plná nádržka vystačí na úklid až 30 m2. K obrovským přednostem iRobotu Braava patří zcela neslyšný chod.

Braava - mop nepoužívá sací systém, takže nevydává během úklidu žádný zvuk. Díky tomu můžete robota vypouštět do boje s nečistotami v noci, aniž byste se museli obávat, že někoho bude rušit ze spánku. K oceňovaným přednostem patří rovněž funkce Pause/Resume, která vám dovolí úklid kdykoliv zastavit a následně v něm pokračovat bez ztráty poslední pozice.
Síť iRobot Friends aneb předvedení robota u vás doma
Braava 380 je vhodný pomocník do každé domácnosti s tvrdými podlahami. Ocení ji každý majitel většího bytu či domu. Na jedno nabití dokáže Braava zamést plochu o rozloze až 200 m2 nebo vytřít prostor velký až 60 m2. iRobot Braava zakoupíte v síti autorizovaných prodejců, na webu iRobot.cz nebo nově také v síti iRobot Friends. Předvedení robota právě u vás doma certifikovaným poradcem značky iRobot můžete na této stránce.
bydlinek
Velká soutěž o robotický mop iRobot Braava

Nebaví vás uklízení? Chcete mít více času jen pro sebe? Nebo vás jen zajímají technické vymoženosti? Soutěžte o robotický mop iRobot Braava. Otázka je jednoduchá.

Soutěž byla ukončena. Výherci: Petr Hradec, Hana Holubová, Tereza Vlková
07.10.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444