Jak nenaletět a dobře pořídit: 5 tipů, jak poznat kvalitního výrobce vestavěných skříní

Vestavěná skříň je ohromná investice. Vsaďte proto na kvalitního výrobce.

Vestavěná skříň je ohromná investice. Vsaďte proto na kvalitního výrobce.

Když do hledáčku Googlu zadáte spojení „výrobce vestavěných skříní“, vyjede vám téměř půl milionu stránek. Velkou část z nich tvoří stránky firem, které vestavěné skříně vyrábějí. Které z nich nabízejí opravdu kvalitní skříně? A jak to v internetové džungli bezpečně poznat?

Pořízení vestavěné skříně je velká investice. O tom není pochyb. Vždyť běžná šatní skříň do ložnice v základním designu a bez vychytávek a vymožeností stojí ke třiceti tisícům. Skříň s kompletním drátěným programem, zabudovaným světlem, z luxusních materiálů a v unikátním designu i dvakrát až třikrát víc.

Základem je kvalitní kování. Od něj se odvíjí životnost skříně.

Tím spíš by měl člověk klást důraz na výběr kvalitního výrobce – aby po pár měsících nemusel řešit nefunkční pojezdy, vrzající kování a odlupující se lamino. Jak ale spolehlivého výrobce poznat? Tady je pět tipů.

Projděte si reference
A to nejen přímo na webu firmy. Říká se, že s negativní zkušeností se nespokojený zákazník podělí v průměru s osmi až deseti lidmi. A v době internetové ji určitě umístí i na internet. Našli jste ve spojení s firmou, která vás zaujala, spíše negativní hodnocení a spoustu komentářů nespokojených zákazníků? Neriskujte a raději zaklepejte na jiné dveře.
A platí to i naopak. Pochvaluje si váš známý přístup a práci řemeslníků firmy, o které jste původně neslyšeli? Dejte na osobní doporučení a zkuste ji kontaktovat.

Ptejte se po termínech
Vyplnili jste kontaktní formulář, uběhl týden a nikdo se vám zatím neozval? Pak je tady něco špatně! A opět je lepší najít si jinou firmu. Kvalitní výrobce vestavěných skříní by měl reagovat v několika málo dnech, ideálně hodinách. A celý proces od prvního kontaktu do utažení posledního šroubku se dá stihnout za šest dnů až tři týdny – záleží na náročnosti objednávky.

Výrobce vám neodpovídá, nebo není schopný poradit? Najděte si raději někoho jiného!


Zjistěte si víc o materiálech
Našli jste výrobce, který slibuje krásné skříně za výrazně nižší cenu než ostatní? Pak rozhodně důkladně prozkoumejte sekci „Materiály“, nebo mu rovnou zavolejte a ptejte se. Na co? Třeba na to, odkud a z čeho je kování. Kování a rám vestavěné skříně jsou totiž dvě nejnamáhavější části. A právě ty určují životnost celé skříně.

Vyvarujte se kování, které je původem z asijských zemí. Za kvalitní je obecně považované kování polské výroby. A pokud si výrobce za kvalitou svých skříní stojí, pak pro něj nebude problém dát vám prodlouženou záruku. Na ocelové kování bývá pět let, na hliníkové občas i doživotní.

Prozkoumejte doplňkové služby
Jasně, kupujete primárně skříň a nikoli doplňkové služby, nicméně určitě není od věci prozkoumat, co který výrobce nabízí – obvykle zdarma. Firmy vám běžně zdarma vytvoří grafický návrh, část z nich už i 3D vizualizaci, abyste viděli, jak tu bude nové skříni ve vašem domě, nebo bytě slušet, vytvoří vám cenovou kalkulaci a občas i materiál zdarma přivezou.
Doplňkové služby samozřejmě nezakryjí případnou nekvalitu samotných skříní, ale můžete díky nim ušetřit – pokud si vyberete kvalitního výrobce, který navíc přihodí službičku zdarma…

Zajímejte se i o doplňkové služby. Díky nim můžete výrazně ušetřit.


Zajděte do vzorkové prodejny nebo studia
Není nadto si vše osahat a vše si pečlivě prohlédnout na vlastní oči. Kvalitní výrobce vestavěných skříní by měl mít vlastní studio, vzorkovnu, kde pracují zkušení profesionálové, kteří vám poradí v případě, že si nejste jistí. Narazili jste ale na znuděného obchodníka, který nic neví, neporadí a vaše přítomnost ho vyloženě obtěžuje? Radši jděte jinam, tady se kvalitních výrobků nejspíš nedočkáte.
Text a fotografie: KOMANDOR CZECH REPUBLIC s.r.o.
08.09.2014 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444