Jak na výběr interiérových dveří

Tak jako je tomu u řady jiných produktů, také nabídka interiérových dveří je dnes daleko bohatší než před lety. Mění se také naše potřeby i požadavky, změnou ale prošly i způsoby prodeje. Co bychom měli o nákupu dveří vědět?

E-shop nebo vzorkovna?

Prostřednictvím e-shopu lze dnes nakoupit nejrůznější výrobky, nové interiérové dveře nevyjímaje. Rozhodně ale takový nákup dobře zvažte. Nejenže si na webových stránkách nemůžete ověřit, jak kvalitně jsou dveře zpracovány a zda rozměry opravdu přesně odpovídají popisu. Může se také stát, že dekor vypadá poněkud jinak, než na obrázku. Měli byste mít sice možnost zboží, se kterým jste nespokojeni nebo které se vám nehodí, vrátit, znamená to ale každopádně starost navíc.

Dveře jsou důležitý prvek interiéru a patří ke zboží, které kupujeme na delší dobu. Proto se rozhodně vyplatí nejdříve je vidět na vlastní oči, zkontrolovat kvalitu, porovnat zvolený dekor s dalším vybavením interiéru a zjistit si, popř. objednat, naprosto přesný rozměr.

Kdo zajistí kvalitu?

Na trhu jsou k dostání dveře z Polska, Číny a dalších zemí. Bývají, i když ne vždycky, levnější, což vzhledem k nákladům na jejich dopravu do ČR samo o sobě naznačuje, že jen těžko mohly být vyrobeny ze skutečně kvalitních materiálů a komponentů, takže mohou mít daleko kratší životnost než dveře domácích firem. Ne všichni zahraniční výrobci nabízejí méně kvalitní zboží, ale faktem zůstává, že řešit reklamaci s českým výrobcem je v případě problémů mnohem jednodušší. Navíc kvalitní čeští výrobci mnohdy také nabízejí individuální slevy nebo výhodné akce, takže i u nich můžete pořídit dveře za velmi dobrou cenu.

Výrobce, který úspěšně funguje mnoho let, se opírá o kvalitní technologické zázemí, má zkušenosti s výrobou i potřebami zákazníků, své produkty stále zdokonaluje a má systém kvality ISO, je proto důvěryhodnějším a spolehlivějším dodavatelem.  Nové interiérové dveře často pořizujeme při vybavování nového bytu či domu nebo jejich rozsáhlejší rekonstrukci, kdy zároveň potřebujeme např. i nové vestavěné skříně nebo další úložný nábytek. Existují výrobci, kteří vám tyto výrobky dokáží nabídnout ve stejném dekoru jako jsou dveře, takže váš interiér bude dokonale ladit.

Nakupovat přímo u výrobce?

Má-li výrobce síť dobrých prodejců, je to proto, abyste nemuseli jet daleko. Nemusí to znamenat prodražení výrobku ani prodloužení termínu. Dá se ale předpokládat. že ve vlastních vzorkovnách bude mít výrobce k dispozici více vzorků a zajistí vám zde také kompletní servis.

30.08.2012 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444