Jak na výběr dveří

Představujeme Porta Doors

Při obměně interiéru či stavbě nového bytu se vyplatí věnovat pozornost dveřím. Je to dlouhodobá investice a navíc dveře plní více funkcí. Musí být přiměřeně odolné a měly by ladit s interiérem. Jinak budeme posuzovat dveře u plaveckého bazénu, jinak dveře do moderního bytu. Dveře PORTA DOORS díky bohatému sortimentu typů a druhů splní zákazníkovy požadavky. 

Mezi dveřmi PORTA DOORS můžete volit dveře interiérové, vstupní vnitřní, vstupní venkovní či technické dveře. Podle charakteru otvírání jsou dveře otočné, posuvné i skládací. Na každý druh dveří jsou jiné nároky a o výběru rozhoduje také vkus.

Pokud vybíráte dveře PORTA DOORS pro hlavní vstup, budete klást důraz na jejich odolnost vůči povětrnostním vlivům a mechanickému poškození či násilí. Proto mají dveře pevnou konstrukci a povrch, který zabraňuje přijímání vlhkosti. Naopak u interiérových dveří dáte přednost kvalitnímu zpracování a dekoru. Oblíbené jsou nejen dveře plné, ale i se skleněnými výplněmi. Dveře PORTA DOORS využívají technologii vsazených skel, bez rámečků. Prosklené dveře lze kombinovat s desítkami dekorů.
Velký výběr přírodních dýh i atraktivních umělých dekorů
Na první pohled každého na dveřích nejvíce upoutá dekor neboli povrchová úprava. Dveře PORTA DOORS mají v nabídce na 30 druhů přírodních dýh, které jsou vyráběny z kvalitních dřevin z celého světa. K těm nejoblíbenějším patří dub, javor či ořech, a to navíc v několika odstínech. Novinkou jsou dveře PORTA DOORS s dýhou ze dřeva wenge, které se vyznačuje hustým žilkováním, nebo sapeli mahagon. Toto africké dřevo má odstíny od lososově růžové až po tmavočervené. Novou technologií je CPL laminát nebo ještě tvrdší HPL laminát. Další úpravou jsou barevné fólie.

Zvláštní kategorií PORTA DOORS jsou speciální a technické dveře. Alarmující statistiky vloupání nás nutí pořizovat si i do domů a bytů bezpečnostní dveře. Disponují bezpečnostními čepy proti vysazení a vícebodovými zámky. Vždy mají kovovou zárubeň. Proti hrubému násilní jsou vybaveny zpevněným jádrem s hliníkovými vrstvami či železnými pruty. Bezpečností dveře PORTA DOORS splňují evropská kritéria pro bezpečnost třídy 2 a 3. Lze si pořídit i zvukotěsné dveře a protipožární dveře. Někdy se vyplatí využít zvukotěsné prvky u dveří do ložnice nebo pracovny. Speciální voděodolné dveře se instalují ve vlhkých prostorách, například u veřejných bazénů nebo v potravinářských provozech.
Vyzkoušejte moderní bezobložkové zárubně
Dřevěné dveře PORTA DOORS s dřevěnou obložkou neboli zárubní působí v tradičních interiérech důstojně, ale současný trend bydlení hledá další možnosti a výzvy. Stále častěji se využívají skryté, bezobložkové zárubně JAP. Umožňují instalaci dveří tak, aby byly v jedné rovině se stěnou a nerušily je žádné výstupky. Do nich se používají bezpolodrážková křídla dveří. Jde o speciální kovovou zárubeň, která se instaluje do zdi. Dveře od stěny odděluje jen úzká spára. Stejného efektu lze dosáhnout u posuvných dveří, které se instalují do stavebního pouzdra. Tzv. bezobložková stavební pouzdra jsou velmi efektní. Do zdi se při rekonstrukci nebo už při výstavbě instaluje stavební pouzdro, které má kovový rám a plechovou „kapsu“ pro ukrytí křídla. Dveře se pak zasouvají přímo do zdi. 
Největší český showroom dveří a dveřních systémů
Dodávkou a montáží dveří PORTA DOORS se už od roku 1999 zabývá společnosti Studio Interiér Janíček. Věnuje se také dalším bytovým zařízením a prvkům. Kromě dveří PORTA DOORS, dveří SAPELI dodává a montuje stavební pouzdra, celoskleněné dveře i celoskleněné stěny včetně atraktivního grafoskla. Dodává také půdní stahovací schody, schody a schodiště, nerezové zábradlí či dřevěné, vinylové a laminátové podlahy. Produkty, s nimiž obchoduje, si lze prohlédnout v největším showroomu dveří a dveřních systémů v ČR v Mladé Boleslavi. Na ploše 250 m² najdete na 120 druhů dveří a zárubní, všechny modely stavebních pouzder, celoskleněné dveře s grafosklem i na 120 dekorů podlah.  
04.02.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444