Jak na stylové Vánoce: Trendy pro rok 2015

Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

Je vánoční výzdoba činnost, na kterou se připravujete už od začátku podzimu? Baví vás vymýšlet nové variace adventních věnců, rádi obměňujete dekorace na vánoční stromeček? Pak se nechte inspirovat od těch, kteří vánoční trendy udávají.

Každoročně se v lednu v německém Frankfurtu pořádá velký veletrh Christmas World, na který se sjíždí významní floristé a bytoví designéři, aby představili novinky a udali směr, jakým se budou ubírat příští Vánoce. V jakých barvách a materiálech se letos ponesou vánoční dekorace?

Hlavním tématem veletrhu Christmas World bylo vyprávění příběhů. Příběhů bez žádného omezení. Letošní Vánoce budou jako vždy slavnostní, ale také trochu nekonvenční. Trend nahrává přírodním materiálům, mědi a pastelovým odstínům. Odvážní se můžou pustit do dekorací s kožešinou, peřím a dalšími zvířecími motivy.

Měd - hit celého roku 2015

Stejně jako pro celý rok 2015 i pro letošní Vánoce je top barvou měď. Měděná barva působí teplým dojmem a elegantní kombinace vytváří společně s černou, starorůžovou nebo tmavě modrou. Měď rádi používají i floristé do květinových vazeb společně s přírodními větvičkami, magnólií, třešňovým květem nebo orchidejí.

Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

Pastelky nejen pro holčičky

I tuto sezónu se vyřádí všichni s duší romantika. Kombinujte růžovou s mátovou, tyrkysovou nebo modrou. Pastelové barvy interiér oživí a propůjčí mu mladistvý vzhled.

Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera 

Buďte impozantní

Cestu, jak připravit opravdu slavností atmosféru, hledejte v tradiční kombinaci černé a bílé. Toto dramatické spojení vyvolává pozornost. Designéři radí nebát se umělých stromků v černé nebo naopak bílé, zasněžené. Vystříhejte vánoční hvězdy z černého papíru a glamour efekt vytvořte kombinací se stříbrem, zlatem nebo opět s mědí.

Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

Dotkněte se Vánoc

Materiály, které působí na naše hmatové smysly, které během adventu navozují pocit útulnosti a zahřátí. To jsou kožešiny, peří nebo samet. Vyzdobte si pokoj například jemnou vánoční girlandou nebo adventním věncem z ptačích pírek připomínající andělská křídla.

Vzhůru do lesa

Trendem, který přetrvává, je příroda. I Vánoce 2015 se ponesou v přírodním duchu. A vy tak můžete uplatnit všechny vaše tvůrčí nápady. Běžte do přírody a nasbírejte šišky, žaludy nebo větvičky. Designéři je doporučují jemně přestříkat bílou barvou, aby působily jako zasněžené. Do věnců přidejte kousky kůry, klestí nebo mechu a na štědrovečerní stůl nezapomeňte připravit aranžmá z jarních květin.

Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

Zdroj: www.christmasworld.messefrankfurt.com
10.12.2015 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444