Jak na ideální návrh interiéru: myslete na harmonii

Nová domácnost musí být nejen funkční, dobře zařízená, ale také vizuálně působivá. I když k návrhu přistupujeme s pečlivostí, dobrá myšlenka často končí zklamáním. Pokud o interiéru totiž nepřemýšlíme jako o celku, snadno se dopustíme chyb. Samotný nábytek sice vypadá krásně, ale celkový dojem vůbec nemusí být uspokojivý. Na co se tedy zaměřit, abyste byli s návrhem skutečně spokojeni?

Bez harmonie útulné místo nevytvoříme

V první řadě je nutné dodržet jedno osvědčené pravidlo – vybavení interiéru se k sobě musí hodit. Je třeba o interiéru přemýšlet jako o celku. V tom nám pomohou tzv. nábytkové programy. Jedná se o mnohačetné sestavy různých kusů nábytku, které k sobě ladí jak použitým materiálem, tak barvami a pojetím. Nezapomeňte však ani na spotřebiče, protože jejich velikost často odpovídá velikosti nábytku, a proto jejich zakomponování do interiéru nebývá jednoduché. Soulad spotřebičů, nábytku a dekorací je přitom ten nejlepší recept na útulný domov.
Obývací program Fizzy

Vybavujte s ohledem na prostor


Neméně důležitým aspektem návrhu interiéru je práce s prostorem, který plní zásadní úlohu. Pokud náš domov příliš zaplníme spotřebiči a nábytkem, interiér ztratí vzdušnost a bude na nás působit tísnivě. Hlavní roli v bytě hrají jeho obyvatelé, a ti potřebují volný prostor k pohodlnému životu. Takže u výběru nábytku nezapomeňte, že méně je někdy více. Každý volný metr čtvereční vám zpříjemní relaxaci a především usnadní úklid. Obývací stěna Twin 

Běžte si pro nábytek i spotřebiče na jedno místo

Jak tedy dosáhnout kýženého výsledku a zároveň se nepotýkat s časovými a finančními problémy? Atraktivní nábytkové programy můžete pořídit poměrně levně i s elektrospotřebiči, a to na jediném místě. Takové služby nabízí například obchodní řetězec OKAY, kde najdete elektro i nábytek. Nákup veškerého vybavení v jediném obchodě s sebou přináší výhody v podobě jednoduššího dodání a výhodných cen.
Program Tiziano
Například tento obývací program si můžete i s televizorem pořídit za dvacet tisíc korun. Přičteme-li pohodlnou sedací soupravu a konferenční stolek, máme kompletně vybavený obývák i za 30 tisíc korun „U nás klademe hlavní důraz na správné skloubení nábytku a elektra tak, aby ve výsledku působilo atraktivně a zároveň finančně nezatížilo zákazníka,“ prozradil nám designér společnosti OKAY Jakub Šrom. „Navíc máme skladem 26 tisíc kusů nábytku, takže jsme schopni ve skutečně krátkém čase naplnit velká očekávání zákazníků,“ dodal.
Ložnice Onella 
Nábytkové programy a spotřebiče vždy vybírejte podle osobního vkusu a s ohledem na prostor. Správně navrhnout interiér už zdaleka není tak náročné jako dříve. 
24.04.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444