Jak bude vypadat naše domácnost v blízké budoucnosti?

Moderní domácnost je ve znamení inteligentních domácích spotřebičů. Jsou energeticky úsporné a vybavené praktickými funkcemi. Pračka, která si sama analyzuje náplň a zvolí optimální prací cyklus. Lednice s inteligentním chladicím systémem, nebo vysavač, který vás upozorní, když je podlaha čistá. Některé můžeme ovládat přes svůj chytrý telefon a mít tak přehled o aktuálním stavu.

Chladnička Samsung Food ShowCase
Když se zamyslíme, co vlastně očekáváme od lednice, odpověď je jednoduchá. Čerstvé jídlo, nízkou spotřebu a chytré uspořádání, abychom našli rychle to, co hledáme. Největší předností kombinované lednice Samsung Food ShowCase je zcela jistě přehlednost. Inovativní design chytře dělí potraviny podle doby skladovaní – vitrínová část ShowCase pro okamžitý přístup k těm často používaným a vnitřní část InnerCase pro jídlo vyžadující delší dobu skladování.

Praktická je přihrádka na jídlo pro děti, která je umístěna ve spodní části ShowCase vitríny a děti tak mají snadný přístup k čerstvým potravinám. Nižší přihrádky lze navíc snadno vyjmout a umístit přímo na stůl. Úsporu energie zajišťují speciální chladicí dveře Metal Cooling, které efektivně udržují chladný vzduch uvnitř a skvěle vypadají.

Vnitřní část InnerCase je uzpůsobena pro uchovávání např. ovoce2, zeleninu, maso, zkrátka toho, co chceme mít déle čerstvé. Inovativní chladicí systém All Around Cooling odděluje proudění vzduchu zvlášť pro chladničku a mrazák. Vzduch proudí několika vývody, a efektivně tak chladí každou poličku. Výsledkem je udržení ovoce a zeleniny déle čerstvé. Současně mrazák eliminuje negativní efekt velmi nízkých teplot na potraviny (tzv. „spálení mrazem“) a udržuje tak vysokou kvalitu zmraženého jídla. Ocelový povrch, ledově modrý displej a čisté linie vytvoří dokonalou harmonii s moderní kuchyní. 
Chytrá pračka 
Pračku Samsung WW9000 lze ovládat pomocí aplikace Smart Control z chytrého telefonu a jediným úkolem je vložit prádlo do pračky. Díky dvojitému závěsu lze její dvířka otevřít pěkně doširoka, což ulehčuje manipulaci s prádlem. Jedinečná dvířka Crystal Blue, ve kterých se láme světlo a vzniká nádherné spektrum barev, činí z pračky „designový kus nábytku“. S nadsázkou lze doporučit její umístění třeba do obýváku, protože plně koresponduje s designem futuristické domácnosti.

Funkce Auto Optimal Wash aktivuje technologii 4 senzorů, které analyzují informace o prádle a automaticky se spustí optimální prací cyklus. Funkce Auto Dispense zajistí použití správného množství pracího prášku a aviváže, stačí jen jednou za měsíc naplnit nádobku. Kdykoli a kdekoli pak lze na svém telefonu zkontrolovat fázi pracího cyklu, spustit či přerušit praní a předejít tak situaci, kdy vyprané mokré prádlo čeká dlouho v pračce a ztrácí vůni. 
Dokonalý pomocník na čistou podlahu
Vysavač je dalším nepostradatelným pomocníkem, a to nejen v situaci, kdy s námi domácnost sdílí pes nebo děti. Vysávání je v některých rodinách práce pro chlapa a nejen ten pak ocení, když jde práce hladce a bez zádrhelů. Samsung Motion Sync nese svůj název právem. Je neuvěřitelně pohyblivý díky unikátní otočné konstrukci a velkým zkoseným stabilním kolečkům. Je to pomocník, který se rozhodně při úklidu umí otáčet.

Ovládá se praktickým ovladačem na rukojeti a přímo v ní se pak rovněž ukrývají další hubice pro čištění štěrbin, nebo nábytku. Neztrácí se tak čas hledáním toho správného příslušenství, čímž se obzvlášť pánové neradi zdržují. Inteligentní prachový senzor svítí červeně, když je místo znečištěné, a když je čisto, dá vysavač zelenou a můžeme se přesunout dál. Další vychytávka hlavně pro pány. A navíc technologie MultiCyclone zajišťuje konstantní sací výkon díky multicyklonovému proudění vzduchu. Vysoká odstředivá síla odděluje částečky prachu a nečistoty od vzduchu a zadržuje je v komoře. Zabraňuje tak ucpávání filtru a zároveň dlouhodobě zachovává vysoký sací výkon.

Více inteligentních pomocníků na www.samsung.cz.
13.11.2014 | PR
  • Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

    Špičkové technologie, prvotřídní design a uživatelsky příjemné ovládání, to jsou atributy produktů společnosti Samsung. Díky neustálým inovacím transformuje svět televizorů, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. V 80 zemích celého světa zaměstnává více než 325 000 odborníků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444